Μενού Ροή
Net-Metering 850 Kw από την ΑΕΝΑΟΣ για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Το Net-Metering αποτελεί τη μοναδική επιλογή που έχουν οι καταναλωτές για να θωρακιστούν από μια ευμετάβλητη αγορά όπως είναι αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι οικιακοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό την άνοδο του κόστους ενέργειας και οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Οι Ελληνικές Βιομηχανίες ψάχνουν μακροπρόθεσμες λύσεις, θεωρώντας το Net-Metering την ιδανική λύση. Αυτή επέλεξε και η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επιλέγοντας την ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα ως ανάδοχο για την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή του έργου.

Η εκτιμώμενη απόδοση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ανέρχεται στις 850.000 kWh/έτος και αποτελεί επιλογή με διττό ρόλο καθώς πέρα από την αισθητή μείωση του κόστους της που επιτυγχάνεται, η εταιρεία πετυχαίνει τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της, καταναλώνοντας πλέον το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από Α.Π.Ε. συμβάλλοντας έτσι στην πράσινη μετάβαση και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κράτος αναμένεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις (απελευθέρωση Virtual Net-Metering, επενδύσεις σε υποσταθμούς, απλοποίηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων κ.α.) και να κάνει πράξη τις εξαγγελίες για επιδοτήσεις. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι επιδοτήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για όσους δεν έχουν τα κεφάλαια αλλά αφορούν οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις. Οι βιομηχανίες της χώρας έχουν μπροστά τους μια ευκαιρία να εξαλείψουν την ανασφάλεια που επικρατεί για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας παράλληλα τον Ευρωπαϊκό στόχο για μηδενική εκπομπή ρύπων.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος είναι απαραίτητη τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά είναι δημοσιονομικά μη βιώσιμη. Η μόνη βιώσιμη στρατηγική για τη χώρα είναι η ανάπτυξη των Α.Π.Ε. σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου για να μπορεί ο καθένας μας ατομικά να παράγει την ενέργεια που καταναλώνει.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας