Μενού Ροή
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Το περιθώριο κέρδους τον Οκτώβριο για τους ηλεκτροπαραγωγούς ήταν 166%»

Εμείς εδώ και καιρό έχουμε προτείνει το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή. Ο μέσος όρος του τιμολογίου στη λιανική τον Αύγουστο ήταν 606 ευρώ ανά MWh. Το Σεπτέμβριο ήταν 790 και τον Οκτώβριο ήταν περίπου 600 ευρώ. Για τη χονδρεμπορική ο μέσος όρος για το τιμολόγιο τον Αύγουστο ήταν 430 ευρώ, δηλαδή το περιθώριο κέρδους της εταιρείας ήταν στο 40%. Το Σεπτέμβριο το τιμολόγιο είναι στα 414 ευρώ. Το Σεπτέμβριο το περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών ήταν στο 90%. Για τον Οκτώβριο ήταν στα 233 ευρώ. Δηλαδή το περιθώριο κέρδους είναι 166%. Άρα υπάρχει μόνο μία λύση. Πλαφόν στη λιανική για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.

-  Όταν το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, κάποιοι μας έλεγαν «πράσσειν άλογα». Όταν το 2009 ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έλεγε για πράσινη ανάπτυξη και για το πρόγραμμα «Ήλιος», κανείς δεν μας άκουγε. Τώρα μας λέτε όσα λέγαμε εδώ και χρόνια.

-  Θέλω να ελπίζω ότι αυτοί που έπρεπε να πάνε στην εξεταστική για να απαντήσουν στα ερωτήματα, θα πάνε στην εξεταστική επιτροπή PEGA στο Ευρωκοινοβούλιο. Δηλαδή θα κληθούν από το Ευρωκοινοβούλιο οι άνθρωποι οι οποίοι παραιτήθηκαν από τον Πρωθυπουργό και οι οποίοι στην Ελλάδα δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες. Στην Ελλάδα ερευνούμε τον κ. Ανδρουλάκη για την ευθύνη που έχει επειδή τον παρακολουθούσαν! Δεν έγινε καμία έρευνα για την εταιρεία Intellexa, δεν γνωρίζουμε ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα. Στην Εξεταστική Επιτροπή ήρθε μόνο ένας εκπρόσωπος της Krikel, η οποία αγοράστηκε 5.000 ευρώ, επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε 1 εκατομμύριο και με απευθείας ανάθεση από τη ΝΔ, τής δόθηκαν 9 εκατομμύρια ευρώ.

-  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2017 ψήφισε το νόμο για τα funds, ανοίγοντας το δρόμο στους Πάτσηδες και τα κοράκια. Η παράδοση των δανείων σε funds που νομοθετήθηκε το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε από τη ΝΔ και συνεχίζεται με τους πάτσηδες της ΝΔ. Φαίνεται η πολιτική τους ταύτιση στην κερδοσκοπία των funds. Τα κοράκια που έλεγε ο κ Τσίπρας αγοράζουν δάνεια 60 εκ με μόνο 4 εκ με νόμο του.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας