Μενού Ροή
Οι Ενεργοί Πολίτες καλούν το Δήμαρχο Βόλου να συγκαλέσει συμβούλιο για το LNG

Με ανοιχτή επιστολή οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου καλούν το δήμαρχο Αχ. Μπέο να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα: Τη γνωμοδότηση για την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στον Παγασητικό.

Στην επιστολή τους αναφέρουν συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

“Σας ενημερώνουμε ότι οι όμοροι Δήμοι πήραν αρνητική θέση ως προς αυτό το θέμα. Εσείς σε Δημοτικό Συμβούλιο είπατε πως για αυτό το θέμα παίρνει απόφαση η κυβέρνηση. Έχετε δίκιο, αλλά όπως πάντα κατά το ήμισυ. Η άποψη των Δήμων είναι σημαντική και στοιχείο της δημοκρατίας μας. Εκτός αν αδιαφορείτε ως προς αυτό. Πολλές φορές η γνώμη των Δήμων ανέτρεψε αποφάσεις αρνητικές για τους πολίτες. Επίσης να ενημερώσουμε τον πρόεδρο του δημοτικού σας συμβουλίου ότι και 1000 έγγραφα να έρχονται στον Δήμο, αυτός οφείλει να είναι πιστός στο καθήκον του και να μας ενημερώνει για όλα.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι η στάση σας θα είναι ίδια όπως και με την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge. Δηλαδή νίπτετε τας χείρας σας και πετάτε το μπαλάκι στην κυβέρνηση. Αν δεν μπορείτε να διοικήσετε και να ασκήσετε πίεση στην κυβέρνηση, με την οποία χαριεντίζεστε και από την οποία έχετε λάβει το χρίσμα, με μία ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, τότε παραιτηθείτε. Αλλά γνωρίζουμε ότι είστε υπέρ της επένδυσης του LNG, όπως αποδεικνύετε με τις πράξεις σας, όπως είσαστε υπέρ της καύσης σκουπιδιών (αφού υπογείως ετοιμάζετε το εργοστάσιο SRF).

Απαιτούμε λοιπόν άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για να αποφασίσουμε δημοκρατικά και να δούμε ποιος είναι υπέρ και ποιος κατά της επένδυσης που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία του Παγασητικού κόλπου.

Αν δεν το κάνετε τώρα, θα τα πούμε δημοκρατικά στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη”.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας