Μενού Ροή
Όλιβερ Στόουν: Οι κυρώσεις στη ρωσική πυρηνική βιομηχανία είναι μεγάλο λάθος

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Όλιβερ Στόουν εκτίμησε ότι η πρόθεση ορισμένων χωρών της ΕΕ να επιβάλουν κυρώσεις στη ρωσική πυρηνική βιομηχανία είναι ένα «ανόητο λάθος».

«Αυτό είναι ένα ανόητο λάθος. Οι Ρώσοι έχουν κάνει μια εξαιρετικά σημαντική δουλειά για τον κόσμο. Πρέπει όλοι να είμαστε εταίροι σε αυτό, δεν πρέπει να είμαστε σε πόλεμο – Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ. Προσεύχομαι για ειρήνη», είπε ο Στόουν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το ντοκιμαντέρ του για την πυρηνική ενέργεια “Atom Time“, αναφέρει το RIA Novosti.

Δήλωσε επίσης ότι «οι Ρώσοι έχουν κάνει πολλά καλά πράγματα».

“Κατασκευάζουν πυρηνικούς σταθμούς σε άλλες χώρες, σε αραβικές χώρες, στην Τουρκία, και είναι πολύ καλοί μηχανικοί. Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται για τη Rosatom. Το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά”, πρόσθεσε ο Stone.

Προηγουμένως, η Πολωνία ζήτησε την επιβολή κυρώσεων κατά της ρωσικής πυρηνικής βιομηχανίας, αλλά στα μέσα Μαΐου, υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι στον νέο 11ο γύρο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, δεν συζητούνται περιορισμοί στον πυρηνικό τομέα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν ανεξάρτητα να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη ρωσική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας, υπενθυμίζει το ρωσικό πρακτορείο.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας