Μενού Ροή
Παπαδημούλης: «Αύξηση της χρηματοδότησης αν θέλουμε ενεργειακή αυτονομία, περισσότερες ΑΠΕ και αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας»

«Αν θέλουμε ενεργειακή αυτονομία, περισσότερες ΑΠΕ και αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, χρειάζεται πριν απ’ όλα αύξηση της χρηματοδότησης», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Σώματος και στη συζήτηση «Κεφάλαια για το REPowerEU στα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας».

Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς ως σκιώδης εισηγητής για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και ως μέλος της 27μελούς Επιτροπής που έχει συγκροτήσει το Ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο και την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης από τα κράτη μέλη, αφού υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης απαιτεί δραστικά μέτρα. Και το RePowerEU είναι ένα θετικό βήμα», απευθυνόμενος στον παρόντα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και στον επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, που επίσης ήταν παρών στη συζήτηση, είπε: «Αλλά κ. Ντομπρόβσκις και κ. Τζεντιλόνι, το Ευρωκοινοβούλιο ενωμένο, από την Κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά, ζητά σημαντικές και δραστικές βελτιώσεις στην πρόταση της Κομισιόν. Και πρώτα απ’ όλα αύξηση της χρηματοδότησης. Δεν φτάνουν οι πόροι που ανακυκλώνει η Κομισιόν από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το Ταμείο για τους αγρότες και από τις πολιτικές για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή. Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση. Ζητάμε η Κομισιόν να δεσμευθεί σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί το Συμβούλιο θέλει, χωρίς πρόσθετους πόρους να υπηρετηθούν οι στόχοι και αυτό είναι ανέφικτο. Για να έχουμε μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, περισσότερες ανανεώσιμες και αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, χρειαζόμαστε και περισσότερα χρήματα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας