Μενού Ροή
“Παράπλευρες” απώλειες του ράλι σε αέριο - ρεύμα- Σε άνοδο τα καυσόξυλα

“Πάρτε τώρα που υπάρχουν”. Αυτή ήταν η αναφορά μεγάλης μάντρας με εξειδίκευση στην εμπορία καυσόξυλων στην Κηφισιά σε ερώτηση του energymag.gr για την πορεία της αγοράς και τη ζήτηση.

Σε σχέση, δε, με τις τιμές η απάντηση ήταν ότι κυμαίνονται στα 120-130 ευρώ το κυβικό από περίπου 100 - 110 ευρώ που ήταν σε πολλές μάντρες της συγκεκριμένης περιοχής, πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Πάντα μιλώντας για δρυς, πεύκο κι ελιά. Βέβαια τώρα ακόμη είναι νωρίς και πολλοί, καθώς λείπουν, δεν προχωρούν σε προμήθειες αν και όσοι …. ξέρουν πάντα τώρα κάνουν τις αγορές τους καθώς τα ξύλα είναι στεγνά και οι τιμές ακόμη δεν έχουν επηρεαστεί από τις χειμερινές συνθήκες και βέβαια τη φιλολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο καιρός

Ερώτημα φέτος είναι εάν θα περάσουν οι μάντρες και τα εξειδικευμένα καταστήματα χρεώσεις για τις μεταφορές.

Βέβαια σε περιπτώσεις απομακρυσμένων σημείων είναι αναπόφευκτη η επιπλέον χρέωση, ειδικά για χαμηλές ποσότητες. Η ελπίδα πάντως είναι να κρατήσει και φέτος ο καλός καιρός, κάτι που αφορά κύρια τη Νότια Ελλάδα.

Στα βόρεια πάντως, όπου η θέρμανση αρχίζει να είναι αναγκαία από τις αρχές του φθινοπώρου, ειδικά σε ορεινές περιοχές, η ζήτηση έχει αρχίσει να φουντώνει μαζί βέβαια με τον προβληματισμό για την πορεία των τιμών.

Κι εκεί προς ώρας κυμαίνονται στα 130 ευρώ το κυβικό, αν και σε αγροτικές περιοχές υπάρχει και η λύση της χρησιμοποίησης καυσόξυλων από κλαδέματα κτλ.Να σημειωθεί ότι πέρυσι σε αγροτικές περιοχές, μέσω του επιδόματος θέρμανσης, ενισχύθηκαν νοικοκυριά για αγορές και καυσόξυλων, για πρώτη φορά. Μένει να φανεί τώρα πώς θα διαμορφωθεί εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα η όλη εικόνα του χάρτη των ενισχύσεων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας