Μενού Ροή
Αύξηση στα καύσιμα φέρνει η κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline

Οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν στο χρηματιστήριο την Κυριακή το βράδυ, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς στις ΗΠΑ παραμένει κλειστός μετά από κυβερνοεπίθεση. Η Colonial Pipeline, η οποία εκμεταλλεύεται τον μεγαλύτερο αγωγό που μεταφέρει καύσιμα από τον κόλπο του Μεξικού προς τα βορειοανατολικά, «σταμάτησε όλες τις επιχειρήσεις αγωγών» την Παρασκευή το βράδυ ως προληπτικό μέτρο μετά από μια διαδικτυακή επίθεση ransomware.

Τα futures της βενζίνης σημείωσαν άνοδο 2% στα 2,168 $ ανά γαλόνι, ενώ του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν 1,2% στα 2,03 $.

Τα futures του West Texas Intermediate, ο δείκτης πετρελαίου των ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 56 σεντς στα 65,46 δολάρια ανά βαρέλι. Το διεθνές σημείο αναφοράς το αργό πετρέλαιο Brent διαπραγματεύτηκε στα 68,95 δολάρια το βαρέλι, έναντι κέρδους 65 σεντ. Τα futures φυσικού αερίου ήταν 2,96 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Η Colonial Pipeline ανακοίνωσε ότι την Κυριακή το απόγευμα ότι ορισμένες από τις μικρότερες πλευρικές γραμμές μεταξύ τερματικών και σημείων παράδοσης είναι και πάλι συνδεδεμένες, αλλά ότι οι κύριες γραμμές της εξακολουθούν να είναι κλειστές.

"Βρισκόμαστε στη διαδικασία επαναφοράς της υπηρεσίας σε άλλους πλευρικούς και θα επαναφέρουμε το πλήρες σύστημά μας ονλαιν μόνο όταν πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε και σε πλήρη συμμόρφωση με την έγκριση όλων των ομοσπονδιακών κανονισμών", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Colonial Pipeline είναι ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης πετρελαιαγωγών για εξευγενισμένα προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αγωγός είναι ένα κρίσιμο μέρος της αμερικανικής πετρελαϊκής υποδομής, που μεταφέρει περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως βενζίνης, καυσίμου ντίζελ, πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων jet και καλύπτει περισσότερα από 5.500 μίλια και μεταφέρει σχεδόν το ήμισυ της τροφοδοσίας καυσίμων της Ανατολικής Ακτής. Το σύστημα παρέχει επίσης καύσιμα για αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της Ατλάντα και της Βαλτιμόρης.

«Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει μεταφορά στην περιοχή, οπότε είναι κρίσιμο να επιστρέψει ο αγωγός το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Patrick De Haan, επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy. «Οι επιπτώσεις θα αυξηθούν δυνητικά εκθετικά μετά από περίπου την 5η ημέρα», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το κλείσιμο του αγωγού το Σάββατο το πρωί και ο Οργανισμός Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια των υποδομών του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας συντονίζεται με την Colonial Pipeline.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (USDOT) ανακοίνωσε χθες βράδυ ως μέρος των προσπαθειών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αξιολογήσει ενεργά τις επιπτώσεις του περιστατικού και να αποφύγει τη διακοπή του εφοδιασμού, ότι η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορέων της USDOT λαμβάνει μέτρα για την εναλλακτική μεταφορά των καυσίμων στις εξής πολιτείες : Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Περιφέρεια της Κολούμπια, Ντελαγουέρ,  Φλόριντα, Τζόρτζια, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μέριλαντ, Μισισιπή, Νιου Τζέρσεϋ , Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας και Βιρτζίνια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας