Μενού Ροή
Άνοδος για το πετρέλαιο μετά την αναστολή των ρωσικών εξαγωγών μέσω του Druzhba

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την αναστολή στις εξαγωγές πετρελαίου στην Ευρώπη μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba.

Το πετρέλαιο αντέστρεψε τις αρχικές του απώλειες, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να αυξάνονται έως και 1,6% και να διαπραγματεύονται κοντά στα 98 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα υποχώρησαν έως 1,8%.

Η ρωσική εταιρεία δικτύου Transneft ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία διέκοψε τις ροές μέσω του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία στις 4 Αυγούστου, καθώς οι κυρώσεις εμπόδισαν τις πληρωμές για τη διαμετακόμισης της Μόσχας. Αυτό το τμήμα του αγωγού μεταφέρει συνήθως περίπου 250.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Transneft.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν ευμετάβλητα τις τελευταίες ημέρες εν μέσω χαμηλών όγκων συναλλαγών. Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών πετρελαίου είναι μια ακόμη υπενθύμιση των κινδύνων για την παραγωγή σε μια αγορά που αντιμετωπίζει περιορισμένη πλεονάζουσα παραγωγή. Οι τιμές υποχώρησαν σε χαμηλό έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως και 1,6% και διαπραγματεύθηκε 1,3% στα 97,86 δολάρια το βαρέλ. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 91,78 δολάρια το βαρέλι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας