Μενού Ροή
Διακοπή των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου στο νότιο τμήμα του αγωγού Druzhba προς την Κεντρική Ευρώπη

Η Ουκρανία ανέστειλε τις ροές ρωσικού πετρελαίου στη νότια Ευρώπη από τις 4 Αυγούστου, επειδή οι δυτικές κυρώσεις σήμαιναν ότι δεν έλαβε τέλη διέλευσης από τη Μόσχα, δήλωσε την Τρίτη το μονοπώλιο του ρωσικού αγωγού Transneft σύμφωνα με το Reuters

Η Transneft επιβεβαίωσε την αναστολή της ροής πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

"Η Ukrtransnafta σταμάτησε την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία στις 4 Αυγούστου", δήλωσε στο RIA Novosti ο Ιγκόρ Ντέμιν, εκπρόσωπος της Transneft. "Πράγματι, η Ukrtransnafta σταμάτησε εντελώς τη διαμετακόμιση πετρελαίου προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία μέσω του νότιου σκέλους της Druzhba στις 4 Αυγούστου. Στο μεταξύ, συνεχίζεται κανονικά η διαμετακόμιση μέσω της Λευκορωσίας προς την Πολωνία και τη Γερμανία", δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι ροές μέσω του βόρειου σκέλους του αγωγού παραμένουν ανεπηρέαστες, ανέφερε η Transneft σύμφωνα και με το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πηγές, η πληρωμή από τη ρωσική Transneft προς τον διαχειριστή του αγωγού Ukrtransnafta της Ουκρανίας δεν πέρασε.

"Η Gazprombank, η οποία εξυπηρετεί τις πληρωμές, μας ενημέρωσε ότι η πληρωμή επιστράφηκε λόγω της έναρξης ισχύος του έβδομου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ", εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη μεριά της Ukrtransnafta.

Σημειώνεται ότι το Brent παράδοσης Οκτωβρίου σημειώνει άνοδο 1,49% στα 98,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 1,40% στα 92,03 δολάρια το βαρέλι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας