Μενού Ροή
ΕΛΠΕ: Σήμερα στην γενική συνέλευση οι αλλαγές στο δ.σ. και η παρουσίαση του μετασχηματισμού

Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά τα καλά αποτελέσματα Α’ τριμήνου θα πραγματοποιηθεί  (12.00) σήμερα η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της μετά την αιφνιδιαστική αντίδραση του ΤΑΙΠΕΔ της περασμένης εβδομάδας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει 11 αντί για 13 μέλη, εκ των οποίων τα τέσσερα θα ορίζονται από το ελληνικό δημόσιο που ελέγχει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, δυο θα είναι οι εκπρόσωποι των μετόχων της μειοψηφίας και πέντε θα προτείνονται από την εταιρία Paneuropean του ομίλου Λάτση που ελέγχει περίπου το 47% του μετοχικού κεφαλαίου.

Κατά την γενική συνέλευση αναμένεται να παρουσιαστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Σιάμισιη, το σχέδιο του στρατηγικού μετασχηματισμού του ομίλου που προβλέπει στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δημιουργία εταιρίας holding και μιας σειράς θυγατρικών αναλόγως της δραστηριότητας, όπως και αλλαγή του ονόματος του ομίλου προκειμένου να αποτυπώνεται η νέα «πράσινη» ταυτότητα του.

Κάτι που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στα ΕΛΠΕ εύκολη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος το οποίο προβλέπει επενδύσεις της τάξεως των 1,5-2 δις ευρώ στην πράσινη ενέργεια και συνολικές επενδύσεις 3-4 δις ευρώ έως το 2025.

Στο σχέδιο στρατηγικού μετασχηματισμού που θα παρουσιάσει ο κ. Σιάμισιης στη γενική συνέλευση περιλαμβάνεται επίσης στόχος για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% έως το 2030 και υιοθέτηση της ESG (Environmental, Social, Corporate Governance).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας