Μενού Ροή
Εντός διημέρου θα ξεκινήσει η ροή ρωσικού πετρελαίου προς την Τσεχία μέσω του αγωγού Druzhba

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα ξεκινήσουν εκ νέου οι ροές ρωσικού πετρελαίου προς την Τσεχία μέσω του αγωγού Druzhba, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής αγωγών MERO της χώρας, καθώς θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα με την πληρωμή των τελών διαμετακόμισης που οδήγησε προ ημερών στη διακοπή των ροών μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού προς Σλοβακία, Ουγγαρία και Τσεχία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ξεκίνησαν οι ροές ρωσικού πετρελαίου προς Σλοβακία και Ουγγαρία, καθώς ο ουγγρικός πετρελαϊκός όμιλος MOL κατέβαλε τα τέλη διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας αντί της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της MERO μιλώντας στην τσεχική τηλεόραση, η PKN Orlen, πελάτης του τσεχικού διαχειριστή, πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της MOL, σύμφωνα με το Reuters.

"H MOL ως πελάτης έλαβε πρακτικά μέτρα για τη λειτουργία του αγωγού... και σήμερα πραγματοποιούνται οι ροές πετρελαίου προς Σλοβακία και Ουγγαρία. Ενημερώθηκα από τον πελάτη μας ότι θα ακολουθήσει τα ίδια βήματα σήμερα, οπότε αναμένω ότι πολύ σύντομα, αύριο ή μεθαύριο θα ξεκινήσουν οι ροές πετρελαίου προς τα εδώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jaroslav Pantucek

Η PKN δεν προέβη σε κάποιο άμεσο σχόλιο, ενώ η τσεχική μονάδα της PKN Orlen, ORLEN Unipetrol, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα..

Η MOL και η σλοβακική θυγατρική της Slovnaft κατέβαλαν τα τέλη στην ουκρανική εταιρεία διαμετακόμισης πετρελαίου για τις ροές πετρελαίου του Αυγούστου μέσω του αγωγού Druzhba την Τετάρτη, καθώς η πληρωμή από τη ρωσική Transneft κατέστη αδύνατη λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Η Slovnaft είπε ότι τα τέλη διαμετακόμισης θα διευθετηθούν με τη ρωσική πλευρά μέσω αμοιβαίας πίστωσης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας