Μενού Ροή
Επιβραδύνει σημαντικά την αύξηση της παραγωγής του ο OPEC+

Ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) συμφώνησαν σε μια αύξηση της παραγωγής τους κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα για τον Σεπτέμβριο, επιβραδύνοντας τις αυξήσεις που έκαναν στην παραγωγή τους το προηγούμενο διάστημα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιβραδύνει την ανάπτυξη.

Οι υπουργοί Ενέργειας του καρτέλ υιοθέτησαν την πρόταση στη σημερινή τους συνεδρίαση, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το καρτέλ είχε δεσμευτεί να προσθέσει πάνω από 600.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά.

Η τελευταία κίνηση του Οργανισμού δεν αναμένεται πάντως να δώσει ανάσα στους καταναλωτές που έχουν δει τις τιμές να σημειώνουν ράλι τους τελευταίους μήνες εκτοξεύοντας τον πληθωρισμό.

Το Brent διέγραψε τις απώλειές του και βρέθηκε να σημειώνει άνοδο 1,3% στα 101,87 δολ. το βαρέλι μετά την απόφαση του OPEC+.

Η συμμαχία των 23 κρατών θα μοιράσει αναλογικά την αύξηση της παραγωγής στα μέλη της. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, μόνο η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν καταφέρει να ενισχύσουν την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα μόνο ένα μικρό μέρος από την αύξηση να έχει φτάσει στις παγκόσμιες αγορές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας