Μενού Ροή
Η Ρωσία μεγαλύτερη προμηθεύτρια πετρελαίου της Γερμανίας το 2022

Αυξημένες κατά 8,5% ήταν οι εισαγωγές πετρελαίου της Γερμανίας το 2022, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέκαμψε από την πανδημία, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για πετρέλαιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Παρά τη μείωση του μεριδίου της από το 34,1% το 2021 στο 25,4% πέρυσι, η Ρωσία παρέμεινε η μεγαλύτερη προμηθεύτρια πετρελαίου της Γερμανίας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε το γραφείο εξωτερικού εμπορίου BAFA.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου ρωσικής προέλευσης, ενώ οι χώρες της G7 έβαλαν πλαφόν στην τιμή των θαλάσσιων εξαγωγών της Ρωσίας, αναγκάζοντας έτσι τη Γερμανία να βρει άλλες πηγές εφοδιασμού φέτος.

Μεγάλες προμηθεύτριες της Γερμανίας πέρυσι ήταν επίσης οι ΗΠΑ, το Καζακστάν, η Βρετανία, η Νορβηγία και μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ).

Η Γερμανία δαπάνησε 60,9 δισ. ευρώ για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου το 2022, σε σύγκριση με τα 35,5 60,9 δισ. ευρώ το 2021, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Ο αντίκτυπος των κυρώσεων αλλά και των κινήσεων της Μόσχας στις ροές ενέργειας ειδικά στη Γερμανία εμφανίζεται σταδιακά.

Οι συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου της Γερμανίας πέρυσι αυξήθηκαν σε 88,2 εκατ. τόνους από 81,3 εκατ. τόνους το 2021.

Στο σύνολο, από τη Ρωσία προήλθαν 22,4 εκατ. τόνοι, από τις ΗΠΑ 12,1 εκατ. τόνοι και από το Καζακστάν 9,1 εκατ. τόνοι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας