Μενού Ροή
Η Saudi Aramco ανεβάζει τις τιμές πετρελαίου για την Ευρώπη

Σε αύξηση των τιμών για τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία στη αγορά της Ευρώπης για τον Ιούλιο προχώρησε η Saudi Aramco, προκαλώντας νέα άνοδο στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τιμή από τη σαουδαραβική εταιρεία θα αυξηθεί στα 2,20 δολάρια ανά βαρέλι για τους καταναλωτές της Βόρειας Ευρώπης και στα 2 δολάρια ανά βαρέλι για τους καταναλωτές της Μεσογείου. Παράλληλα, οι τιμές για την αγορά της Ασίας θα αυξηθούν στα 2,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ οι τιμές για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ θα μείνουν αμετάβλητες, μετέδωσε το MarketWatch.

Στον απόηχο των εξελίξεων, τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύονται 0,72% στα 120.57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, κερδίζουν 0,81% στα 119.83 δολάρια ανά βαρέλι.

Η κίνηση έρχεται μετά από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα για αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου, στα 648.000 βαρέλια ανά ημέρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ακόμα, η αύξηση των τιμών ανακοινώθηκε λίγες μέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας