Μενού Ροή
ΙΕΑ: Το 2022 η πετρελαϊκή ζήτηση θα ξεπεράσει τα επίπεδα προ κορονοϊού

Η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση θα υπερβεί τα προ πανδημίας επίπεδο αυτό το έτος, χάρη στα αυξανόμενα ποσοστά ανοσοποίησης έναντι του κορονοϊού και καθώς τα πρόσφατα κύματα του ιού δεν έχουν αποδειχθεί αρκετά σοβαρά ώστε να δικαιολογούν την επιστροφή στα αυστηρά μέτρα καραντίνας, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Στο μηνιαίο της report για την αγορά πετρελαίου, η ΙΕΑ αύξησε τις εκτιμήσεις για την πετρελαϊκή ζήτηση για το επόμενο έτος, κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως, στα 3,3 εκατ. Βαρέλια ημερησίως.

Η υπηρεσία επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την αύξηση της ζήτησης για το 2021 κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως στα 5,5 εκατ. Βαρέλια ημερησίως.

Η συνεκτίμηση των πιο αισιόδοξων προβλέψεων της ΙΕΑ είναι σημάδια ότι οι πρόσφατες μεταλλάξεις του ιού εξαπλώθηκαν πιο γρήγορα αλλά ήταν λιγότερο θανάσιμες, συμβάλλοντας στο να ενισχυθεί η οικονομική ανθεκτικότητα στον ιό παγκοσμίως και επιτρέποντας στα κράτη να συνεχίσουν σε μια πορεία σταδιακής άρσης των περιορισμών.

"Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού εκρήγνυται παγκοσμίως, αλλά τα μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις για να συγκρατήσουν τον κορονοϊό είναι λιγότερο σοβαρά αε σχέση με προηγούμενα κύματα και η επίπτωση τους στην οικονομική δραστηριότητα και στην πετρελαϊκή ζήτηση παραμένει σχετικά υποτονική”, τόνισε η ΙΕΑ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας