Μενού Ροή
Ισημερινός: Η Petroecuador λέει πως χάνει 3.500 βαρέλια αργού την ημέρα εξαιτίας «βανδαλισμών» στις υποδομές της

Η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου του Ισημερινού, η Petroecuador, ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως υφίσταται απώλειες οι οποίες φθάνουν τα 3.500 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα εξαιτίας «βανδαλισμών» στις υποδομές της, που προσάπτει σε αυτόχθονες Γουαοράνι, καθώς διαμαρτύρονται για τη ζημιά στο περιβάλλον που προκαλεί η δραστηριότητά της στο τμήμα του δάσους του Αμαζονίου που βρίσκεται στην επικράτεια της χώρας.

«Οι ιθαγενείς έκλεισαν βαλβίδα αγωγού πετρελαίου, διακόπτοντας την άντληση αργού», ανέφερε η Petroecuador, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το αργό συγκαταλέγεται στις κυριότερες πηγές εσόδων του Ισημερινού. Οι εξαγωγές πετρελαίου έφθαναν τα 479.000 βαρέλια την ημέρα τον Νοέμβριο· αντιπροσώπευαν το 8% του ΑΕΠ.

Η Petroecuador κατηγορεί εξάλλου τους Γουαοράνι της κοινότητας Ντικάρο ότι παρεισέφρησαν σε πλατφόρμα στα οικόπεδα 16 και 17, στην επαρχία Ορεγιάνα (βορειοανατολικά) και προκάλεσαν «διακοπή της ηλεκτροδότησης, που είχε αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας των πετρελαιοπηγών».

Εξαιτίας των «επανειλημμένων ενεργειών βανδαλισμού», η δημόσια επιχείρηση «καταγράφει απώλειες που εκτιμάται πως ανέρχονται σε σχεδόν 3.500 βαρέλια πετρελαίου σε ημερήσια βάση», προστίθεται στο δελτίο Τύπου.

Οι αυτόχθονες διαδηλώνουν από την 25η Δεκεμβρίου εναντίον της εκμετάλλευσης των οικοπέδων 16 και 17, που ξανάρχισε η Petroecuador τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας