Μενού Ροή
Κέρδη για το αργό εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+

Με κέρδη ολοκλήρωσε το πετρέλαιο τις συναλλαγές της Τρίτης, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από την αισιοδοξία για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στην Κίνα μετά τις διαδηλώσεις και ταραχές των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 96 cents ή 1,2% και έκλεισε στα 78,20 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιανουαρίου, έχασε 16 cents ή 0,2% στα 83,03 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Φεβρουαρίου κέρδισε 36 cents ή 0,4% στα 84,25 δολ. το βαρέλι.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του OPEC+ στο τέλος της εβδομάδας μετά την απόφαση του καρτέλ τον προηγούμενο μήνα να μειώσει την παραγωγή του κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ο OPEC+ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του στη συνεδρίαση του την επόμενη Κυριακή μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πέντε πηγές από το καρτέλ.

Δύο πηγές ανέφεραν πάντως ότι δεν αποκλείεται να εξεταστεί η περαιτέρω μείωση της παραγωγής προκειμένου να δοθεί μια ώθηση στις τιμές μετά την υποχώρηση τους τις τελευταίες ημέρες λόγω των ανησυχιών για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το πιθανότερο είναι πως στη συνεδρίαση της Κυριακής θα δοθεί το πράσινο φως για να συνεχιστεί η τρέχουσα πολιτική.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας