Μενού Ροή
Mπούλαρντ: H άνοδος των τιμών του αργού κάνει πιο δύσκολο το έργο της Fed

Οι επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση του ΟΠΕΚ για νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες, εκτιμά ο επικεφαλής της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ, αν και σημείωσε ότι ενδέχεται να δυσχεράνει το έργο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

«Ήταν μια έκπληξη – αυτή η απόφαση του ΟΠΕΚ – αλλά το αν θα έχει μόνιμο αντίκτυπο, νομίζω, είναι ένα ανοιχτό ερώτημα», τόνισε ο Μπούλαρντ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όπως εξήγησε, οι "οι τιμές του πετρελαίου έχουν αρκετή μεταβλητότητα. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί τι ακριβώς θα γίνει. Ένα μέρος από αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και να κάνει τη δουλειά μας λίγο πιο δύσκολη". 

Ο Μπούλαρντ υποστήριξε ότι περίμενε ήδη υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο λόγω των πρόσφατων αναβαθμίσεων στις οικονομικές προοπτικές τόσο για την Κίνα όσο και για την Ευρώπη.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια σε ένα εύρος 5,5%-5,75%. Αυτό είναι υψηλότερο από τη μέση πρόβλεψη της Fed για επιτόκια στο 5%-5,25%. «Πιστεύω ότι ο πληθωρισμός θα είναι πιο επίμονος», υπογράμμισε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας