Μενού Ροή
Νορβηγία: Αναμονή για αύξηση 7% στην παραγωγή πετρελαίου το 2023

Η παραγωγή πετρελαίου στη Νορβηγία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το τρέχον έτος κατά 6,9%, σε σύγκριση με το 2022, ενώ οι όγκοι του φυσικού αερίου αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητοι, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Διεύθυνση Πετρελαίου της χώρας (NPD).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της NPD, η παραγωγή αργού πετρελαίου και άλλων πετρελαϊκών υγρών προϊόντων όπως τα συμπυκνώματα, πιθανότατα θα αγγίξει τα 2,02 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023 έναντι 1,89 εκατ. βαρελιών πέρυσι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι η Νορβηγία έχει καταστεί από πέρυσι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, ξεπερνώντας τη Ρωσία, μετά τη μείωση των προμηθειών από τη ρωσική Gazprom.

Ο συνδυασμένος όγκος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθεί στα 4,12 εκατ. βαρέλια ισοδύναμων πετρελαίου την ημέρα το 2023, από 3,99 εκατ. βαρέλια πέρυσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της NPD.

Μάλιστα, η NPD εκτιμά ότι η συνολική παραγωγή της Νορβηγίας θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενο χρόνια και θα σκαρφαλώσει σε υψηλό δύο δεκαετιών το 2025, στα 4,3 εκατ. βαρέλια, ελαφρώς χαμηλότερα από τον όγκο ρεκόρ των 4,54 εκατ. βαρελιών του 2004.

Η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας αναμένεται να παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητη το τρέχον έτος, στα 122 δισ. κυβικά μέτρα, ή 2,1 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με την NPD, ήτοι σε επίπεδα ανάλογα αυτών που προέβλεψε πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας