Μενού Ροή
Νορβηγία: Σημαντική αύξηση των επενδύσεων στον πετρελαϊκό κλάδο το 2023 και το 2024

Στην αύξηση των επενδυτικών προβλέψεων για το 2023 και το 2024 έχουν προχωρήσει οι νορβηγικές εταιρείες πετρελαίου, λόγω του πληθωριστικού κόστους.

Ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός τομέας της χώρας αναμένει τώρα να επενδύσει 197,8 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (18,86 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2023, ενώ η πρόβλεψε τον Φεβρουάριο έκανε λόγο για 187,8 δισεκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (SSB), η αύξηση των επενδύσεων δεν αποδίδεται σε νέα έργα αλλά γίνεται στα υπάρχοντα πεδία. Εξηγεί ότι η αύξηση αυτή σχετίζεται με την άνοδο των τιμών πολλών επενδυτικών αγαθών".

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των επενδύσεων στον τομέα των πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 8,1% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η SSB είπε επίσης ότι η αποδυνάμωση της νορβηγικής κορώνας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ ενίσχυσε την αύξηση των τιμών σε κορώνες.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες αύξησαν επίσης τις επενδυτικές τους προβλέψεις για το 2024 στα 181,9 δισεκατομμύρια κορώνες, από την αρχική εκτίμηση των 178,6 δισεκατομμυρίων τον Φεβρουάριο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας