Μενού Ροή
OPEC: Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πετρέλαιο, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται

Ο OPEC διατήρησε σταθερές τις προβλέψεις του ότι η πετρελαϊκή ζήτηση παγκοσμίως θα συνεχίσει να αυξάνεται για άλλη μία δεκαετία και τόνισε πως θα ήταν επικίνδυνο να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα.

Η κατανάλωση πετρελαίου παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 13% στα 109,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2035 και θα διατηρηθεί γύρω από αυτό το επίπεδο για άλλη μία δεκαετία, ανέφερε ο Οργανισμός στην ετήσια έκθεσή του για τις προοπτικές του πετρελαίου παγκοσμίως.

Η πρόβλεψη έρχεται σε "σύγκρουση" με την ευρέως διαδεδομένη άποψη στη βιομηχανία πετρελαίου ότι η ζήτηση θα κορυφωθεί προς το τέλος αυτής της δεκαετίας, καθώς η απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι αυτή που ωθεί τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στην Αίγυπτο τον επόμενο μήνα για τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, γνωστή ως COP27.

Ο γενικός γραμματέας του OPEC, Haitham Al Ghais, επαναδιατύπωσε την προειδοποίηση που δόθηκε στις συζητήσεις του προηγουμένου έτους, ότι μια πλήρης απόρριψη των υδρογονανθράκων είναι "δυνητικά επικίνδυνη για έναν κόσμο που θα συνεχίσει να διψάει για όλες τις πηγές ενέργειας".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας