Μενού Ροή
Σε υψηλό 3 και πλέον εβδομάδων έκλεισε το αργό

Νέα άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο τριών και πλέον εβδομάδων, αντλώντας ώθηση από την απρόσμενα ισχυρή "βουτιά” που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12,5 εκατ. βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαΐου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights έκαναν λόγο για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 500.000 βαρέλια.

Στην άνοδο των τιμών του αργού συνέβαλαν, σύμφωνα με αναλυτές, και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, την Τρίτη, ο οποίος προειδοποίησε τους traders που ποντάρουν στη συνέχιση της πτώσης των τιμών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια νέα μείωση της παραγωγής από τα μέλη του σχήματος OPEC+. Σημειώνεται ότι τα μέλη του OPEC και οι σύμμαχοί τους, που απαρτίζουν τον OPEC+, πρόκειται να συνεδριάσουν στις αρχές Ιουνίου.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως προαναφέρθηκε, οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά τριών και πλέον εβδομάδων.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 1,43 δολάρια ή 2% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 74,34 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο του Ιουλίου να ενισχύεται κατά 1,52 δολάρια ή 2% και να κλείνει στα 78,36 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο και για τα δύο συμβόλαια από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας