Μενού Ροή
Τα γαλλικά διυλιστήρια υπολειτουργούν, ένας μήνας απεργιών

Τα γαλλικά διυλιστήρια υπολειτουργούν, παράγοντας μόλις ένα κλάσμα της συνολικής δυναμικότητάς τους, καθώς οι απεργίες των εργαζομένων μπαίνουν στην τέταρτη εβδομάδα τους.

Τέσσερα από τα έξι διυλιστήρια της χώρας μόλις και μετά βίας λειτουργούν, αφού η Exxon Mobil άρχισε να θέτει εκτός λειτουργίας τη μεγαλύτερη από τις δύο εγκαταστάσεις της στη χώρα, καθώς έχουν περιοριστεί οι εισαγωγές αργού. Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία έχουν αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ιδίως στις τιμές από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Δυτική Αφρική.

Οι απεργίες έχουν μειώσει την παροχή γαλλικού ντίζελ κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφερε η Energy Aspects σε έκθεσή της στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Περίπου το 80% της ικανότητας επεξεργασίας αργού πετρελαίου στη χώρα έχει εξουδετερωθεί, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συμπίπτουν με τις εργασίες συντήρησης στη βορειοδυτική Ευρώπη και ανεφάρμοστα αρμπιτράζ σε βασικές διαδρομές», ανέφερε η Energy Aspects. Έχουν επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο το ντίζελ αφαιρείται από τις αποθήκες.

Η Γαλλία βασίζεται στις εισαγωγές ντίζελ, πλην όμως τα δεξαμενόπλοια με προορισμό τα γαλλικά λιμάνια έχουν αλλάξει προορισμούς τις τελευταίες ημέρες.

Ο τελευταίος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων θυμίζει όλο και περισσότερο την εμπειρία του περασμένου φθινοπώρου, όταν τα διυλιστήρια έκλεισαν και οι αντλίες άδειασαν. Ο αντίκτυπος στο ντίζελ είναι πιθανώς λιγότερο σοβαρός αυτή τη φορά, επειδή έχουν δημιουργηθεί αποθέματα από πέρυσι και επίσης είναι εποχή που μειώνεται η ζήτηση.

Η Total δήλωσε ότι περίπου το 32% των εργαζομένων της στα διυλιστήρια συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, βλέποντας να φθίνει ο ρυθμός της συμμετοχής.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας