Μενού Ροή
Τζάνετ Γέλεν (ΗΠΑ): "Ενθαρρυντικές" οι συνομιλίες με την Ινδία για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν χαρακτήρισε "ενθαρρυντικές" τις συνομιλίες με την Ινδία σχετικά με ένα προτεινόμενο ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο η Ουάσινγκτον προωθεί για να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου και να καταστήσει δυσκολότερη τη χρηματοδότηση του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Γέλεν δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή της, καθ' οδόν προς την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, ότι αισθάνεται θετικά για την πρωτοβουλία. "Θα δούμε πού θα καταλήξουν. Οι συζητήσεις που είχα ήταν γενικά ενθαρρυντικές", ανέφερε.

Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η Ινδία δεν είχε δώσει υποσχέσεις σχετικά με το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου, αλλά συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν είχε εκφράσει αντίθεση.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Υπουργός, το Σάββατο ότι είχε παραγωγικές διμερείς συναντήσεις με ομολόγους της από τη Σαουδική Αραβία, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία και τη Σιγκαπούρη, σχετικά με το προτεινόμενο πλαφόν στο περιθώριο μιας συνάντησης των αξιωματούχων της G20 για τα οικονομικά στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Πηγή: energypress.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας