Μενού Ροή
Βγήκαν οι "αρκούδες", λόγω της μειωμένης ζήτησης στις τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την Τρίτη, με τα δύο βασικά συμβόλαια το αργό και το Brent να κινούνται για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με ζημιές, επιβαρυμένα από την αδύναμη εικόνα της ζήτησης στην Ασία.

Το πετρέλαιο Brent μειώθηκε στα 68,84 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό αργό πετρέλαιο (WTI) υποχώρησε στα 66,54 δολάρια το βαρέλι, αφού έφτασε τα 67,66 $ νωρίτερα.

Από την πλευρά της ζήτησης, η καθημερινή επεξεργασία αργού στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο τον Ιούλιο από τον Μάιο του 2020, καθώς τα ανεξάρτητα εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή εν μέσω αυστηρότερων ποσοστώσεων, υψηλών αποθεμάτων και αποδυνάμωσης των κερδών.

Η παραγωγή του εργοστασίου της Κίνας και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκαν επίσης απότομα και έχασαν τις προσδοκίες τον Ιούλιο, καθώς νέες επιδημίες και μεταδόσεις του Covid-19 επηρέασαν τις επιχειρήσεις.

Τα hedge funds πούλησαν πετρέλαιο την περασμένη εβδομάδα για έκτη φορά μέσα σε οκτώ εβδομάδες καθώς οι αναζωπυρωμένες λοιμώξεις από κορωνοϊό στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μείωσαν τις ελπίδες για ταχεία επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων.

Η Ιαπωνία επρόκειτο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές έως τις 12 Σεπτεμβρίου και να διευρύνει τους περιορισμούς σε επτά ακόμη νομούς.

Από την πλευρά της προσφοράς, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 8,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την OPEC+, η οποία συγκεντρώνει μέλη του καρτέλ πετρελαίου και άλλους παραγωγούς όπως η Ρωσία, να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της βενζίνης.

Ωστόσο, τέσσερις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο όμιλος πιστεύει ότι οι αγορές πετρελαίου δεν χρειάζονται περισσότερο αργό από αυτό που σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας