Μενού Ροή
Πλαφόν στην λιανική και όχι στην χονδρική ζητάει ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ,πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο προσυνέδριο για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού ανέφερε ότι οι 270.000 άνθρωποι που ψήφισαν ζητούν κάτι διαφορετικό, κόμματα συμμετοχικά, όχι τα αρχηγικά κόμματα του χθες.

“Ανοίγουμε εδώ από την Κοζάνη το θέμα για την ενεργειακή κρίση. Είναι προϊόν του πολέμου στην Ουκρανία; Τι ήταν αυτό που επιτάχυνε τη μετάβαση αναρωτήθηκε, βαφτίζοντας την απανθρακοποίηση -απολιγνιτοποίησηση  με μια μετάβαση που αδίκησε  περιοχές  με νέο καύσιμο που μας κάνει ευάλωτους σε  παγκόσμιες εξελίξεις και γεωπολιτικά παιχνίδια. Ακόμα και δικό μας αέριο να είχαμε, είμαστε εξαρτημένοι σε τρίτους. Μας σαρώνει η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις, η αύξηση των τιμολογίων  5,4 φόρες αυξήθηκε το δικό μας τιμολόγιο, ενώ μόλις 3,4 στην ΕΕ. Πλαφόν στην λιανική λέμε εμείς και όχι στην χονδρική ,όπως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε για την φορολόγηση των υπερκερδών , πρόταση που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση .Υπολογίζεται η κερδοσκοπία στα 200δις στην Ευρώπη, τώρα σκέφτονται να μειώσουν το ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα αντιγράφοντας θέσεις του ΠΑΣΟΚ.Η θέση για νέο ΕΚΑΣ ,υπολογίζεται στα 650 εκ για χαμηλοσυνταξιούχους και η αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ. Ο κ Μητσοτάκης δεν είναι δημοσιονομικά ενάρετος., είναι δημοσιονομικά πελατειακός.  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωταθλητές σε μετακλητούς υπάλληλους και απευθείας αναθέσεις. Ο λαός θέλει την αλλαγή, όχι το διαίρει και βασίλευε. Βάζουμε την κουλτούρα του διαλόγου με αξιακό τρόπο και να μοιράσουμε καρέκλες.

Για τα ενεργειακά

Το σημερινό σύστημα δεν μιλά για μια ανθεκτική κοινωνία , για αυτό προτεραιότητα είναι η απανθρακοποίηση να γίνει με έναν ήπιο  και βιώσιμο τρόπο , κοινωνικά δίκαιο με προετοιμασμένο το λαό  ,  αξιοποίηση όλων  των χρηματοδοτικών εργαλείων χωρίς δέσμευση σε τρίτα κράτη και επιτάχυνση των ερευνών των υδρογονανθράκων και βέβαια με την άσκηση της πολιτικής των ΑΠΕ. Η χώρα μας δεν έχει υποδομές για αποθήκευση οπότε τώρα δεν μπορεί να γίνει η πράσινη μετάβαση. Η πράσινη ενέργεια να μην είναι παιχνίδι πέντε μεγάλων εταιρειών ,  αλλά η δυνατότητα κάθε Έλληνα ,κάθε αγρότη , κτηνοτρόφου να  γίνει ο ίδιος παραγωγός με φωτοβολταϊκά στις στέγες και ενεργειακές κοινότητες ώστε να είναι θωρακισμένος για χρόνια. Αυτό είναι πράσινη μετάβαση.

Η εξοικονόμηση μέχρι και πριν λίγους μήνες ήταν για όσους προλάβαιναν, τώρα για τους πιο ευάλωτους μετά από πρόταση του κ.Ανδρουλάκη στην επίτροπο.” Πως αξιοποιείται το Ταμείο Ανάκαμψης τα 32 δις ;Έγινε κάποιος διάλογος με το δήμο Κοζάνης; Η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να κάνουν μια μελέτη για επέκταση των δικτύων”.

Δεσμεύομαι ότι κάθε πρόταση μας θα προκύπτει από ισχυρό δημόσιο διάλογο. Θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά των νεότερων γενεών να πιστέψουν ότι η πολιτική είναι λύση. Δεν μπορεί η χώρα να ζει σε εντάσεις για να την ηγεμονευόμουν δυο κόμματα. Τη νέα μας προσπάθεια πιστεύω ότι θα την τιμήσει ο ελληνικός λαός.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας