Μενού Ροή
Πως ξεκίνησε η εβδομάδα στις αγορές ενέργειας

Με ελαφρώς ανοδικές τάσεις στην αγορά πετρελαίου και με μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές συμβάσεις φυσικού αερίου ξεκίνησε η εβδομάδα στις αγορές ενέργειας. Το κλίμα διαμορφώνεται από τις αντίρροπες τάσεις που προκαλεί η αύξηση των περιστατικών Covid19 στην Ασία και τα καλά αποτελέσματα από πλευράς παραγωγής στην Κίνα.

Το αργό πετρέλαιο Brent κινείται σταθεροποιητικά στα 68,70 δολάρια το βαρέλι ενώ το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate (WTI) σημειώνει άνοδο στα 65,36 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30% από την αρχή του έτους, και ο Brent παραμένει κοντά στο βασικό όριο των 70 δολαρίων το βαρέλι.

"Το γεγονός ότι οι τιμές παρέμειναν σχετικά σταθερές κατά τη διάρκεια αυτής της μάλλον ταραχώδους περιόδου πέντε ημερών υποδηλώνει ότι η εμπιστοσύνη σε μια υγιή αγορά πετρελαίου παραμένει ανέπαφη και αν δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτα αρνητικό, τυχόν μειονεκτήματα θα είναι περιορισμένο", δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil Tamas Varga.

Πτώση στο φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα οι ευρωπαικές συμβάσεις φυσικού αερίου, παρακολουθώντας την αδυναμία στην αγορά άνθρακα. Ωστόσο εκτιμάται ότι πρόκειται για μια παροδική πτώση, καθώς τα χαμηλά επίπεδα αποθήκευσης και ο δροσερός καιρός θα μπορούσαν να δώσουν ανοδική ώθηση το επόμενο διάστημα.

Η ολλανδική σύμβαση TTF για τον μήνα μειώθηκε τελευταία 0,85 ευρώ στα 25,97 ευρώ / MWh στο Ice Endex, ενώ το μελλοντικό προϊόν ήταν 0,97 χαμηλότερο στα 26,22 ευρώ / MWh σε έναν μεσίτη.

Στον εμπορικό κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο NBP τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε τελευταία 2,46p στα 66,25p / th στο Ice Futures, ενώ το μελλοντικό συμβόλαιο ήταν 2,05p χαμηλότερο στα 67,50p / th σε έναν μεσίτη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας