Μενού Ροή
Πρώτη δοκιμασία για το ενεργειακό σύστημα της Ευρώπης, πέφτουν οι θερμοκρασίες

Μετά από έναν πιο ήπιο από το κανονικό φθινόπωρο στην Ευρώπη, ο χειμερινός καιρός έρχεται, γράφει το Bloomberg.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δοκιμάσουν τα εύθραυστα ενεργειακά συστήματα της περιοχής, που πλήττονται από την απότομη πτώση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου και τις εκτεταμένες διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια.

Από τη Γαλλία μέχρι τη Φινλανδία, οι κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις ρεύματος και κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, καθώς η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.

Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι έτοιμη για ψυχρότερο καιρό από ό,τι είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με τη Maxar Technologies Inc. Η θερμοκρασία στο Βερολίνο αναμένεται να πέσει έως και στους -3,5 βαθμούς Κελσίου στις 3 Δεκεμβρίου. Πόλεις από το Άμστερνταμ έως το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη θα δουν χαμηλότερες του συνήθους θερμοκρασίες.

Ένα ασυνήθιστα ζεστό φθινόπωρο σήμαινε ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ισχυρά επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου. Επί του παρόντος, η κάλυψη φτάνει το 95%, αλλά μειώνεται σταθερά για σχεδόν 10 ημέρες σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας