Μενού Ροή
Ριζική ανάπλαση και ενεργειακή αναβάθμιση της πλατείας Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή

Η δεύτερη πιο πολυσύχναστη πλατεία του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, αυτή του Αγίου Ιωάννη, η οποία είναι και από τα πλέον δημοφιλή σημεία για τη νεολαία της πόλης, αλλά και κεντρικό σημείο του εμπορικού δρόμου, θ' αλλάξει όψη και μορφή. Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάπλασή της, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 956.927,05 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν τόσο στην αισθητική όσο και λειτουργική ανάπλασή της, ώστε να γίνει πιο φιλική στους κατοίκους και στο περιβάλλον, αλλά και στην ενεργειακή αναβάθμισή της. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί και δεύτερη παιδική χαρά, καθώς η μια θα είναι για παιδιά έως 7 ετών και η άλλη για παιδιά έως 12 ετών.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει άμεση εκκίνηση του έργου και αποπεράτωση εντός των επόμενων 9 μηνών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ένα ακόμα σπουδαίο έργο στην πόλη μας, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Αγία Παρασκευή. Η πολύπαθη πλατεία του 'Αη Γιάννη θ' αλλάξει ριζικά μορφή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να μπορούν να τη ζήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας