Μενού Ροή
Σίμσον: Η ΕΕ θα βοηθήσει τον ουκρανικό ενεργειακό κλάδο που έχει πληγεί από τις ρωσικές επιθέσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τρόπους για να αυξήσει τη βοήθεια προς τον ενεργειακό κλάδο της Ουκρανίας, ο οποίος έχει πληγεί από τις ρωσικές επιθέσεις τι τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ για την Ενέργεια Κάντρι Σίμσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κίεβο την Τρίτη.

"Βρίσκομαι σήμερα στο Κίεβο για να βοηθήσω στην κλιμάκωση της υποστήριξης προς τον ενεργειακό κλάδο της Ουκρανίας", ανέφερε μέσω ενός tweet. "Έχω δει από πρώτο χέρι το μέγεθος της καταστροφής στην Ουκρανία και καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αύξηση της οικονομικής, τεχνικής και πρακτικής βοήθειας".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Σίμσον χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Ρωσίας "μια σκληρή και απάνθρωπη τακτική για την πρόκληση ανθρώπινου πόνου καθώς πλησιάζει ο χειμώνας".

Η πρόσθετη βοήθεια θα πρέπει να προέλθει από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τα κράτη - μέλη, τους διεθνείς εταίρους και τους ιδιώτες δωρητές, σημείωσε.

Η Επίτροπος ταξίδεψε στο Κίεβο μετά από εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων που επικεντρώθηκαν σε ουκρανικές μη στρατιωτικές υποδομές, ιδίως σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η Σίμσον σχεδιάζει να συναντηθεί με τις ουκρανικές αρχές και τις εταιρείες ενέργειας για να συζητήσει για το πώς η ΕΕ, οι διεθνείς εταίροι και ο ιδιωτικός κλάδος μπορούν να βοηθήσουν.

Θα συζητήσει επίσης την κατάσταση στον κατεχόμενο από τη Ρωσία πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, την ασφάλεια του εφοδιασμού και τη μελλοντική ανασυγκρότηση του ενεργειακού συστήματος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας