Μενού Ροή
Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Η Επιτροπή διοργανώνει διάσκεψη για τους βιώσιμους κύκλους άνθρακα

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, η Επιτροπή διοργανώνει διάσκεψη για τους βιώσιμους κύκλους άνθρακα. Θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, κ. Φρανς Τίμερμανς, και ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, καθώς και η Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας κ. Barbara Pompili και ο Υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας κ. Julien Denormandie.

 Η διάσκεψη θα φέρει σε επαφή φορείς λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες από διαφορετικούς χώρους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ενόψει της ρυθμιστικής πρωτοβουλίας της ΕΕ για την πιστοποίηση των απορροφήσεων άνθρακα που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους. Για να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις των εκπομπών CO2, η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει δραστικά την εξάρτησή της από τον ορυκτό άνθρακα, να κάνει ευρύτερη χρήση της ανθρακοδεσμευτικής γεωργίας για την αποθήκευση περισσότερου άνθρακα στη φύση, και να προωθήσει βιομηχανικές λύσεις για τη βιώσιμη και επαληθεύσιμη αφαίρεση και ανακύκλωση του άνθρακα. Η αφαίρεση περισσότερου άνθρακα από την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τους παράκτιους υγροβιότοπους είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη της νομικά δεσμευτικής υποχρέωσης της ΕΕ να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

 Για τη θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και τη δέσμευση του άνθρακα, η Επιτροπή παρουσίασε την ανακοίνωσή της σχετικά με τους βιώσιμους κύκλους άνθρακα τον Δεκέμβριο του 2021 και σχεδιάζει να εγκρίνει ένα αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης των απορροφήσεων άνθρακα έως το τέλος του έτους, που θα διασφαλίζει την περιβαλλοντική ακεραιότητα και τη βιωσιμότητα της αφαίρεσης άνθρακα. Η διάσκεψη αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά ευκαιριών που θα έχουν τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό να τροφοδοτήσουν τη συζήτηση σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο για την πιστοποίηση των απορροφήσεων άνθρακα. Σύντομα θα ξεκινήσει επίσης δημόσια διαβούλευση.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσκεψη ζωντανά τη Δευτέρα, από τις 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος), εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε στη διάσκεψη, κάντε κλικ εδώ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας