Μενού Ροή
Συνεργασία Βρετανίας - Νότιας Κορέας στην ενέργεια

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νότια Κορέα θα εργαστούν για ένα καθαρότερο, πιο ασφαλές ενεργειακό μέλλον, εστιάζοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ενεργειακή ανεξαρτησία, ιδίως από τη Ρωσία, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις σε κοινή δήλωση τη Δευτέρα.

Η κοινή δήλωση συνεργασίας για την ενεργειακή μετάβαση μεταξύ των δύο εθνών περιλαμβάνει την επιτάχυνση των σχεδίων για την πολιτική πυρηνική ενέργεια, μια συμφωνία για τη συνεργασία για την προώθηση των υψηλότερων προτύπων πυρηνικής ασφάλειας, ρύθμισης, προστασίας, διασφαλίσεων και μη διάδοσης, καθώς και την επιβεβαίωση των σχεδίων για τη δημιουργία ισχυρών και ανθεκτικών αλυσίδων πυρηνικού εφοδιασμού.

Επιβεβαιώνει επίσης «μια κοινή δέσμευση για την επιτάχυνση της δίκαιης μετάβασης από την αμείωτη ανθρακική ενέργεια», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του βρετανικού υπουργείου για την ενεργειακή ασφάλεια και το Net Zero.

«Θέλω η Δημοκρατία της Κορέας να συνεργαστεί όλο και πιο στενά μαζί μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας στο έπακρο την κορυφαία παγκοσμίως βρετανική τεχνογνωσία για να προχωρήσουμε περαιτέρω και ταχύτερα προς τη μεγαλύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις ευκαιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για επενδύσεις και να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ενάντια στην οπλοποίηση των παγκόσμιων ενεργειακών πηγών μας από τον Πούτιν», δήλωσε ο Υπουργός Ενεργειακής Ασφάλειας Grant Shapps.

«Ο παράνομος πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία αποτέλεσε έναν καθρέφτη στον κόσμο, αντανακλώντας πόσο ευάλωτη μπορεί να είναι η ενεργειακή μας ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο Shapps υπογράμμισε επίσης την κοινή αλληλεγγύη του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Νότια Κορέα κατά της παράνομης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, προτρέποντας τη χώρα να συνεχίσει να εργάζεται για την ενεργειακή ανεξαρτησία της από τον εφοδιασμό της Ρωσίας με φυσικό αέριο.

«Το φυσικό αέριο της Ρωσίας – όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος – ανήκει στο παρελθόν», δήλωσε ο Shapps.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας