Μενού Ροή
Ένας Αμερικανός γίγαντας ήρθε στην Ευρώπη για το πράσινο υδρογόνο - Όταν η Cummins συνάντησε την Iberdrola

Ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή κινητήρων ντίζελ Cummins, επεκτείνεται στην Ισπανία με στόχο την δημιουργία ενός εργοστασίου πράσινου ηλεκτρολύτη υδρογόνου με ετήσια ισχύ 500 MW. Το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Ισπανική Iberdrola, στην περιοχή Castilla -La Mancha. Αυτή η επένδυση εντάσσεται στην απόφαση των δύο εταιρειών να συνεργαστούν μαζί σε μεγάλα έργα παραγωγής υδρογόνου στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η επένδυση ύψους 50 εκατ. Ευρώ θα τεθεί σε λειτουργία το 2023 και θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και δοκιμών συστήματος. Η χωρητικότητά του θα μπορούσε να αυξηθεί σε 1 GW, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cummins, Tom Linebarger σε συνέντευξη Τύπου.

"Η Ισπανία προσφέρει ένα ισχυρό και δυναμικό τοπικό περιβάλλον για την παραγωγή υδρογόνου και είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε εδώ και αυξάνουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα στην Ευρώπη", δήλωσε ο Tom Linebarger, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cummins. "Η συνεργασία μας με την Iberdrola θα μας συνδέσει με μια μεγάλη εταιρεία καθαρής ενέργειας και μας τοποθετεί στρατηγικά να είμαστε Ευρωπαίος ηγέτης στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της επέκτασής μας σε νέες αγορές, φέρνοντας νέα καθαρή τεχνολογία στους πελάτες, και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς οι κοινότητες κινούνται προς μηδενικές εκπομπές, αυτό είναι το τελευταίο παράδειγμα της παγκόσμιας προσπάθειας της Cummins για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και επιτάχυνση της οικονομίας υδρογόνου. "

Ο Ignacio Galán, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Iberdrola, δήλωσε: "Αυτή η πρωτοβουλία θα επιταχύνει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία και θα δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία, την κατασκευή συστημάτων ηλεκτρολυτών, με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης. Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στο φιλόδοξο σχέδιό μας να θέσουμε την Ισπανία και την Ευρώπη στην παγκόσμια πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογίας, μειώνοντας την ενεργειακή εξάρτηση και την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, οδηγώντας ταυτόχρονα την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση της χώρας. "

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας