Μενού Ροή
Η Shell κατασκευάζει μονάδα ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Thyssenkrupp AG  ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου 200 MW για την Royal Dutch Shell Plc στο λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

Η Shell έχει αναθέσει σύμβαση στην Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers για την κατασκευή, την προμήθεια της μονάδας ηλεκτρόλυσης, που ονομάζεται Hydrogen Holland I.

Η ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή υδρογόνου θα παρέχεται από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust (Noord) . Το αιολικό πάρκο ισχύος 759 MW αναπτύσσεται από τη Shell και την Eneco στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα.

Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί μονάδες ηλεκτρόλυσης αλκαλικού νερού 20 MW της Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers και θα παράγει πράσινο υδρογόνο για τη βιομηχανία και τον τομέα των μεταφορών. Το υδρογόνο μπορεί να μεταφερθεί μέσω ενός αγωγού μήκους 40 χιλιομέτρων (25 μίλια) στο πάρκο Shell's Energy and Chemicals Rotterdam, δήλωσε η Thyssenkrupp.

Ενώ η Shell δεν έχει λάβει ακόμη την τελική επενδυτική απόφαση για το έργο, η Thyssenkrupp αναμένει ότι οι κατασκευαστικές εργασίες για τους ηλεκτρολύτες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022. Το έργο έχει στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024.

Η Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers είναι μια κοινοπραξία με την ιταλική Industrie De Nora, όπου η Thyssenkrupp Industrial Solutions είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος.

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας