Μενού Ροή
Η startup πράσινου υδρογόνου στην οποία επενδύει ο Μπιλ Γκέιτς κατασκευάζει εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Η startup Electric Hydrogen Co. αναμένεται να ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρολυτών στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, ενισχύοντας τον πυρετό της δραστηριότητας στον τομέα της καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ.

Η εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει η Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς υπέγραψε συμφωνία για τη μίσθωση και ολοκλήρωση της κατασκευής ενός εργοστασίου στην περιοχή Ντέβενς στα βορειοδυτικά της Βοστώνης. Η επένδυση για την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδας θα αγγίξει τα 90 εκατομμύρια δολάρια ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του έτους. Η Electric Hydrogen αναμένεται να ξεκινήσει τις αποστολές ηλεκτρολυτών -στους οποίους βασίζεται η τεχνολογία παραγωγής πράσινου υδρογόνου- μέχρι τα μέσα του 2024.

Οι ηλεκτρολύτες έχουν την ικανότητα να διαχωρίζουν το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Όταν αυτοί τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορούν να παράγουν υδρογόνο χωρίς την εκπομπή αερίων, γνωστό και ως «πράσινο υδρογόνο». Η Electric Hydrogen θα παράγει μεγάλου μεγέθους ηλεκτρολύτες για εργοστασιακές μονάδες παραγωγής υδρογόνου.

Πολλές κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη υποστηρίζουν την εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και τον ρόλο τον οποίο αναμένεται να παίξει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα στους τομείς της παρασκευής τσιμέντου και ατσαλιού οι οποίοι βασίζονται, ως επί το πλείστον, στους υδρογονάνθρακες. Το μεγαλύτερο μέρος του υδρογόνου το οποίο παράγεται μέχρι σήμερα είναι «μπλε υδρογόνο» μέσω φυσικού αερίου, το οποίο παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το περσινό Inflation Reduction Act της κυβέρνησης Μπάιντεν έχει προκαλέσει ένα πυρετό δραστηριότητας σε ό,τι αφορά τα πρότζεκτ καθαρής ενέργειας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αν και ο CEO της Electric Hydrogen, Ράφι Γκαραμπεντιάν, τόνισε πως η εταιρεία δε λαμβάνει κάποιο ομοσπονδιακό δάνειο ή χρηματοδότηση για την κατασκευή της βιομηχανικής μονάδας αυτής, τα κίνητρα του IRA έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη αγορά και ενισχύουν την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας