Μενού Ροή
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -Γαλλία σε συνεργασία για λύσεις καθαρού υδρογόνου

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία συμφώνησαν να ξεκινήσουν ένα διμερές πρόγραμμα για την ανάπτυξη εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών για την επιτάχυνση της ανάπτυξης καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων λύσεων καθαρού υδρογόνου για κινητικότητα. Σύμφωνα με την Masdar, (Abu Dhabi Future Energy Company) , οι λειτουργίες του προγράμματος θα ξεκινήσουν επίσημα κατά τη διάρκεια της COP28, της 28ης συνόδου της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η Masdar ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα στοχεύει να βασιστεί στην κοινή δέσμευση και των δύο χωρών να επιταχύνουν τον εντοπισμό και τη χρηματοδότηση έργων και να υποστηρίξουν εταιρείες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων λύσεων καθαρής ενέργειας με δυνατότητα μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των οικονομικών τομέων. Το πρόγραμμα θα στοχεύει επίσης στην υλοποίηση έργων που επικεντρώνονται κυρίως στην απαλλαγή των βιομηχανιών από τις εκπομπές και στην υποστήριξη εταιρειών που έχουν αναπτύξει νέες λύσεις καθαρής ενέργειας σε πράσινο υδρογόνο και βιώσιμα καύσιμα, αξιοποιώντας την προέλευση, τη βιομηχανική τεχνογνωσία και τις δυνατότητες χρηματοδότησης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από και τις δύο χώρες.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες θα αναπτυχθούν από κοινού, με τη Masdar να ηγείται στην πλευρά των ΗΑΕ. Ο Δρ. Sultan Ahmed Al Jaber, Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Υποψήφιος Πρόεδρος για το COP28 και Πρόεδρος της Masdar, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται στη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των ΗΑΕ και της Γαλλίας για την αξιοποίηση πρακτικών, εμπορικών ευκαιριών για ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση και θα προωθήσουν τη δράση για το κλίμα και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη τόσο στις χώρες μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας