Μενού Ροή
Παγκόσμια φρενίτιδα συμφωνιών στο πράσινο υδρογόνο - Τρένα στην Ιταλία, λιμάνια στην Βαλτική, μέχρι τον Καναδά και την Αυστραλία

Από άκρη σε άκρη της υφηλίους επικρατούν συνθήκες φρενίτιδας σε νέες επενδύσεις σε πράσινο υδρογόνο. Από γραμμές τρένου στην Ιταλία, τερματικούς σταθμούς σε λιμάνια της Βαλτικής, μέχρι τον Καναδά, την Αυστραλία, ακόμα και ινδικές επενδύσεις στο Ομάν, περιλαμβάνει η τάση των τελευταίων ημερών.

Τρένα στην Ιταλία από την Iberdrola

Ο ισπανικός ενεργειακός κολοσσός Iberdrola υπέγραψε συμφωνία με τον Αμερικανό πολυεθνικό μηχανικό AECOM, την ιταλική σύμβουλο περιβάλλοντος Ancitel Energia e Ambiente και την εταιρεία πράσινου υδρογόνου Cinque International, επίσης από την Ιταλία, για μετατροπή πράσινου υδρογόνου στον ιταλικό σιδηροδρομικό άξονα Apennine

Ο εν λόγω άξονας συνδέει το Sansepolcro, το Arezzo, με τη Sulmona και την L'Aquila. "Η γραμμή είναι εν μέρει μη ηλεκτρική και χρησιμοποιείται από τρένα ντίζελ που έχουν φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους", δήλωσε εκπρόσωπος της Iberdrola.

"Η μετάβαση στην πράσινη ισχύ υδρογόνου θα μειώσει δραστικά το κόστος σε σύγκριση με αυτά της παραδοσιακής ηλεκτροκίνησης και φέρει καινοτομία και ανάπτυξη σε περιοχές που υπόκεινται σε πληθυσμό και αποβιομηχάνιση ».

Το έργο θα επικεντρωθεί σε ηλεκτρικά τρένα με υδρογόνο για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς το 2009, το 2016 και το 2017. Τον περασμένο μήνα, το έργο του σιδηροδρόμου υδρογόνου Sansepolcro-Sulmona πέρασε μια φάση προεπιλογής που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τερματικό στο Ταλίν

Το λιμάνι του Ταλίν θέλει να γίνει ο κόμβος της πράσινης υποδομής της Βαλτικής Θάλασσας στην Εσθονία και ποντάρει σε ένα οικοσύστημα πράσινης ενέργειας στα βιομηχανικά πάρκα του λιμανιού Muuga και του Paldiski South Harbour.

«Το σχέδιο κατασκευής τερματικού υδρογόνου θα μπορούσε να είναι ελκυστικό για τις βιομηχανίες που δεν παράγουν ενέργεια οι ίδιοι αλλά θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην πράσινη επανάσταση και να ανοικοδομήσουν την παραγωγή τους», δήλωσε ο Margus Vihman, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής του λιμένα.

«Αναπτύσσουμε μια ελκυστική πρόταση αξίας τόσο για τοπικούς όσο και για διεθνείς επενδυτές». Το λιμάνι του Ταλίν θα ζητήσει την υποστήριξη της ΕΕ ενώ θα συνεργάζεται με παίκτες υδρογόνου όπως η Ολλανδία και το λιμάνι του Αμβούργου.

Στον Καναδά

Η καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας παρουσίασε μια στρατηγική υδρογόνου 63 σημείων για την ανάπτυξη περιφερειακών κόμβων υδρογόνου όπου η παραγωγή και η ζήτηση θα συστεγαστούν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης οικονομική υποστήριξη, ειδικά για την έρευνα, και εστιάζει στις βαριές μεταφορές που κινούνται με πράσινο υδρογόνο, καθώς και στη μπλε μορφή του αερίου που παράγεται από το φυσικό αέριο, εξοπλισμένο με τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

"Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες δικαιοδοσίες, η BC έχει τους πόρους για να παράγει πράσινο και μπλε υδρογόνο με χαμηλή ένταση άνθρακα", ανέφερε το έγγραφο στρατηγικής.

«Περισσότερο από το 98% της ηλεκτρικής ενέργειας του BC είναι ανανεώσιμη, επιτρέποντάς μας να αξιοποιήσουμε την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να παράγουμε πράσινο υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης. Η BC διαθέτει επίσης χαμηλού κόστους αποθέματα φυσικού αερίου, σημαντική γεωλογική ικανότητα αποθήκευσης και τεχνογνωσία στην τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) ».

Στην Αυστραλία

Αγγλο-αυστραλιανά μέταλλα και οι εξορυκτικές εταιρείες Rio Tinto και ιαπωνικός όμιλος Sumitomo Corporation ανακοίνωσαν συνεργασία για τη μελέτη της κατασκευής πιλοτικού εργοστασίου υδρογόνου στο πρώην διυλιστήριο αλουμίνας Yarwun στο Gladstone, στην αυστραλιανή πολιτεία Κουίνσλαντ και τη διερεύνηση της χρήσης υδρογόνου. στο διυλιστήριο.

"Η μείωση της έντασης του άνθρακα στην παραγωγή αλουμίνας μας θα είναι το κλειδί για την επίτευξη των κλιματικών στόχων μας για το 2030 και το 2050", δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto Australia Kellie Parker. "Υπάρχει σαφώς περισσότερη δουλειά να γίνει, αλλά οι συνεργασίες και τα έργα όπως αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί."

«Το παγκόσμιας κλάσης λιμάνι του Gladstone, η ασφάλεια των υδάτων μέσω του φράγματος Awoonga και η έλξη της βιομηχανίας μέσω της περιοχής ανάπτυξης της τοπικής πολιτείας, έκαναν το Gladstone να γίνει η πρωτεύουσα υδρογόνου της Αυστραλίας», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Παραγωγής του Queensland και υπουργός ύδρευσης. , Γκλεν Μπάτσερ.

Κυψέλες υδρογόνου στη Γερμανία

Ο Γερμανός προγραμματιστής κυψελών υδρογόνου Proton Motor συνεργάστηκε με τον αυτοματοποιημένο κατασκευαστή γραμμών παραγωγής Aumann για να επεκτείνει τη σειρά παραγωγής κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Ινδοί στο Ομάν

Η ινδική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ACME Group υπέγραψε συμφωνία γης για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα πράσινης αμμωνίας στον κόσμο στην ειδική οικονομική ζώνη στο λιμάνι του Duqm, στο Ομάν.

"Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή στο Ομάν μόλις αναθέσουμε το πρώτο μας εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου και πράσινης αμμωνίας στο Bikaner στην Ινδία", δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της ACME Manoj Upadhyay.

"Το εργοστάσιο στο Ομάν θα αναπτυχθεί σε φάσεις και η πρώτη φάση είναι πιθανό να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022".

Η εταιρεία του Ομάν για την ανάπτυξη της ειδικής οικονομικής ζώνης στο Duqm (Tatweer) και η ACME τον Μάρτιο συμφώνησαν να αναπτύξουν μια εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου και αμμωνίας.

"Το εργοστάσιο θα είναι μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση που χρησιμοποιεί 3 GWp ηλιακής ενέργειας και 0,5 GWp αιολικής ενέργειας για να παράγει 2.400 TPD πράσινης αμμωνίας, με ετήσια παραγωγή περίπου 0,9 εκατομμύρια τόνους", δήλωσαν οι εταίροι του έργου. Η εγκατάσταση χτίζεται για να εξάγει πράσινη αμμωνία σε κέντρα ζήτησης όπως η Ευρώπη και η Ασία, με επένδυση περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας