Μενού Ροή
Υπ.Οικ. Πορτογαλίας: Σύντομα πιο φτηνή και πιο ανταγωνιστική ενέργεια

Η Πορτογαλία θα έχει φθηνότερη και πιο ανταγωνιστική ενέργεια μεσοπρόθεσμα, καθώς το 60% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα προέρχεται ήδη από «εξαιρετικά ανταγωνιστικές» ανανεώσιμες πηγές, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας Αντόνιο Κόστα Σίλβα.

«Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές, όπως δείχνει αυτή η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Και επομένως, μεσοπρόθεσμα, θα έχουμε φθηνότερη, πιο ανταγωνιστική ενέργεια», δήλωσε ο Κόστα Σίλβα στα εγκαίνια του νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης 5G και 6G της Nokia στο Alfragide.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Nokia είναι πολύ «ευπρόσδεκτη» στην Πορτογαλία και στις επενδύσεις της, επειδή η εταιρεία «συμβαδίζει» με τις εθνικές ανησυχίες για την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Nokia απασχολεί 2.800 άτομα στην Πορτογαλία, εκ των οποίων οι 2.500 είναι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης, και το νέο κέντρο θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Κόστα Σίλβα δήλωσε επίσης ότι η Πορτογαλία είναι η τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει τους περισσότερους μηχανικούς, υπογραμμίζοντας την ασφάλεια στην Πορτογαλία που προσελκύει τους επενδυτές.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας