Μενού Ροή
ΥΠΕΝ: «Πράσινο σήμα» στη ΔΕΗ για τον Υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσοχώρας

H Γενική Διεύθυνση Ενέργειας του ΥΠΕΝ εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου την απόφαση χορήγησης στη ΔΕΗ «τμηματικής άδειας εγκατάστασης Υδροηλεκτρικού Σταθμού Μεσοχώρας ισχύος 160 MW, στη θέση «Γλύστρα» της Δημοτικής Ενότητας Μυροφύλλου, Δήμου Πύλης, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Το σχετικό τελικό αίτημα είχε υποβληθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ενώ όπως τονίζεται στην απόφαση, το έργο είναι ήδη σχεδόν κατασκευασμένο στο σύνολό του.

Το έργο βρίσκεται επί του ποταμού Αχελώου, στο Δήμο Πύλης, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός «ΥΗΣ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ» θα συνδεθεί στον Υποσταθμό 150/20kV ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί και λειτουργεί, ιδιοκτησίας ΑΔΜΗΕ. Στον Υ/Σ περιλαμβάνονται δύο μετασχηματιστές (Μ/Σ) ανύψωσης Μέσης Τάσης 150kV. Η σύνδεση του σταθμού στο Σύστημα θα υλοποιηθεί μέσω εναέριων διασυνδετικών κυκλωμάτων 150kV.

Τι περιλαμβάνει η άδεια

Η άδεια περιλαμβάνει εργασίες επισκευής, αποκατάστασης και συντήρησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) «Μεσοχώρας». Για τις υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, οι οποίες και αφορούν σε ορισμένες εργασίες αποκατάστασης φθορών και τελειώματα σε ορισμένα σημεία, καθώς και τη κατάκλυση της λεκάνης του φράγματος για την πλήρωση του ταμιευτήρα, θα απαιτηθούν εργοταξιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και θα χωροθετηθούν στους υφιστάμενους χώρους επέμβασης της περιοχής του φράγματος και της περιοχής του σταθμού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας