Μενού Ροή
Bayer Ελλάς και WE4ALL μαζί για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Bayer Ελλάς, μια από τις κορυφαίες εταιρείες βιοεπιστημών, εκφράζει δυναμικά και έμπρακτα την υποστήριξή της στο περιβάλλον και την προστασία του, συνεχίζοντας για μία ακόμα χρονιά τη συνεργασία της με την οργάνωση WE4ALL, στηρίζοντας το περιβαλλοντικό της έργο σε σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με ειδική χορηγία αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας.

Η WE4ALL είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός, περιβαλλοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός, που επικεντρώνεται στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Ως μέρος των δράσεων που αναπτύσσει, η WE4ALL δραστηριοποιείται στη δενδροφύτευση, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών παιδιών και στην περιβαλλοντική δράση με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ιδιαίτερη αυτή συνεργασία με την Bayer Ελλάς περιλαμβάνει τη φύτευση 1.500 καρποφόρων δέντρων σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, με επιπτώσεις όχι μόνο στο πράσινο της περιοχής, αλλά και στην τοπική οικονομία. Τα δέντρα θα επιλεγούν προσεκτικά ώστε να είναι κατάλληλα για τους παραγωγούς της περιοχής και θα είναι σε αντίστοιχο μέγεθος και είδος (ελαιόδεντρα, καρποφόρα και μελισσοκομικά είδη). Η δράση αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στην περιβαλλοντική προστασία της πληγείσας από τις πυρκαγιές περιοχής, θα βελτιώσει το οικοσύστημα και θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος, ενισχύοντας ταυτόχρονα την οικονομία της περιοχής και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα για τις επόμενες γενιές της τοπικής κοινότητας.

Η συνέχιση αυτής της συνεργασίας εντάσσεται σε μια σειρά ευρύτερων δράσεων της Bayer Ελλάς που έχουν ως στόχο την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα, οι οποίες αποτελούν βασικό κομμάτι των αξιών και της στρατηγικής της εταιρείας. Η Bayer Eλλάς έχει αποδείξει με συνέπεια τη δέσμευσή της προς το περιβάλλον και την κοινωνία, με την οργάνωση ειδικών προγραμμάτων, την ανάπτυξη καινοτόμων προτάσεων, την προσφορά προϊόντων και τη διαθεσιμότητα της ικανής και πρόθυμης ομάδας της, που είναι έτοιμη να συνδράμει όπου και όποτε χρειαστεί. Η εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία της συνεργασίας με την κοινωνία και τους ειδικούς φορείς και οργανώσεις ως έναν τρόπο για την επίτευξη κοινών στόχων και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης .

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Επικεφαλής των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Βayer Ελλάς, κύρια Σόνια Μουσαβερέ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για τους καρπούς της συνεργασίας μας με τη We4All. Μετά από τις δράσεις δενδροφύτευσης βραδύκαυστων δέντρων σε Αττική και Εύβοια, συνεχίζουμε το 2023 με τη δωρεά και φύτευση καρποφόρων δένδρων στην Εύβοια. Στόχος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, το κοινό μας σπίτι, τη γη, καταπράσινη, αλλά και να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της τοπικής οικονομίας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γη και τους καρπούς της».

«Η συνεργασία με τη WE4ALL είναι μία σημαντική κίνηση για τη δέσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της αειφορίας. Είναι στρατηγική απόφαση της Bayer Ελλάς να παρέχει έμπρακτη υποστήριξη για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος μέσω συνεργασιών και δράσεων που προσφέρουν λύσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία. Αυτή η ενέργειά μας για τη φύτευση δέντρων στη Βόρεια Εύβοια αντιπροσωπεύει την ανάγκη μας να στηρίξουμε την αειφορία και τη βιοποικιλότητα στην περιοχή αλλά και να προσφέρουμε στους πολίτες της μια νέα περιβαλλοντική κληρονομιά για το μέλλον» δήλωσε ο Andreas Pollner Διευθύνων Σύμβουλος και Senior Bayer Representative της Bayer στην Ελλάδα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας