Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

GREEN-ESG

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Κρατάμε το σπίτι μας ζεστό εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα

ΔΕΠΑ Εμπορίας

Με τον χειμώνα προ των πυλών όλοι αγωνιούμε πώς θα κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία, ιδίως τώρα που το κόστος της ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Και όμως, υπάρχουν μια σειρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε δημιουργήσουμε μια ζεστή αίσθηση ατμόσφαιρας, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στο «smartenergytips.depa.gr», η ΔΕΠΑ Εμπορίας συγκεντρώνει ένα πλήθος από απλές και έξυπνες συμβουλές με τις οποίες μπορούμε να ζεστάνουμε αποτελεσματικά και με διάρκεια το σπίτι μας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και φυσικά, χρήματα!

Προσέχουμε την απώλεια θερμότητας

Φροντίζουμε για καλή μόνωση σε παράθυρα και πόρτες. Η οικονομική μόνωση μπορεί να γίνει εύκολα με μια κλασική μονωτική ταινία, λευκό blue tack και σιλικόνη. Παράλληλα, τοποθετούμε στοπ και μικρά χαλάκια στις χαραμάδες κάτω από τις πόρτες, αλλά και χαλιά σε όλα τα δάπεδα του σπιτιού, ώστε να διατηρείται περισσότερο η θερμότητα. Ενώ αερίζουμε το σπίτι τις μεσημεριανές ώρες που η εξωτερική θερμοκρασία είναι πιο υψηλή.

Επίσης, κλείνουμε τις εσωτερικές πόρτες που οδηγούν σε διαδρόμους ή κοντά σε σκάλες, ενώ αν έχουμε τζάκι κλείνουμε το κλείστρο της καμινάδας όταν δεν το χρησιμοποιούμε. Προσοχή ακόμη στις κουρτίνες οι οποίες δεν είναι μόνο διακοσμητικές! Κρατώντας τε κλειστές μειώνουμε έως και 10% την απώλεια θερμότητας από ένα ζεστό δωμάτιο.

Απελευθερώνουμε τα θερμαντικά σώματα

Εξαερώνουμε σωστά και τακτικά τα σώματα των καλοριφέρ και αποφεύγουμε την κάλυψή τους απομακρύνοντας οποιαδήποτε ογκώδη αντικείμενα από μπροστά τους, για να μην έχουμε απώλειες θερμότητας.

Καλό είναι επίσης να αντικαταστήσουμε τις βάνες/διακόπτες των σωμάτων των καλοριφέρ με θερμοστατικές βάνες που δίνουν τη δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο.

Κατόπιν ρυθμίζουμε, ανάλογα με τη χρήση του κάθε δωματίου, τη θερμοστατική βάνα σε χαμηλότερη θερμοκρασία ή την απομονώνουμε και φυσικά, απενεργοποιούμε τα σώματα θέρμανσης σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται.

Κάθε βαθμός μετράει

Έχοντας εξασφαλίσει καλή μόνωση στο σπίτι και απελευθερώσει τα καλοριφέρ, μπορούμε τώρα να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη κατά 2-3℃, με ανώτατη τους 19-20℃.. Έτσι, κερδίζουμε έως 15% σε εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να χάσουμε τίποτα από την αίσθηση της ζέστης που απολαμβάνουμε!

Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη κάτω από τους 17όταν απουσιάζουμε. Πολύ βοηθητική εδώ είναι η αντικατάσταση του παλιού αναλογικού θερμοστάτη με νέας γενιάς ψηφιακό που μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε και να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Για περισσότερες συμβουλές και ακόμη μεγαλύτερο κέρδος, μπες στο smartenergytips.depa.gr!

Η ΔΕΠΑ στο πλευρό του καταναλωτή

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς αύξησης στις διεθνείς τιμές ενέργειας, ο Όμιλος ΔΕΠΑ στέκεται στο πλευρό του καταναλωτή, απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων, με εκπτώσεις που ξεπερνούν τα 155 εκατ. €. Και συνεχίζει με νέες γενναίες επιδοτήσεις (90 €/MWh τον Οκτώβρη, 25 €/MWh τον Νοέμβρη) σε περισσότερους από 700.000 οικιακούς καταναλωτές, εξασφαλίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα παραμείνει προσιτό για όλους.

 

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σηματοδοτεί η σημερινή τελετή έναρξης υλοποίησης της «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης», που...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχύς εν τη ενώση τριών πανίσχυρων εταιρειών του χώρου της ενέργειας, σηματοδοτεί η σημερινή τελετή θεμελίωσης της επένδυσης ύψους 400 εκατ. ευρώ για εργοστάσιο...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης στην ομώνυμη πόλη, από τους τρεις ενεργειακούς Ομίλους: ΔΕΗ,...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» που διοργανώνει...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE