Μενού Ροή
ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: Ιδρύει «Ακαδημία Ελιάς» στο Κολυμπάρι Χανίων- Οι «πράσινοι» στόχοι

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη, του Διευθύνοντος συμβούλου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και πλήθους συνεργατών και παραγωγών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η τελετή ίδρυσης της «Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta», στις εγκαταστάσεις της Terra Creta, στο Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι η ζώνη ΠΟΠ Κολυμπαρίου είναι από τις μεγαλύτερες πιστοποιημένες ελαιοκομικές περιοχές.

Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta, μέλος του ομίλου Μέλισσα Κίκιζας, αποτελεί την εξέλιξη της «Ομάδας Παραγωγών» που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει η Terra Creta και πλέον οργανώνεται στα πρότυπα της Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας, που λειτουργεί ήδη από το 2012.

Στόχος της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta είναι η αναβάθμιση της παραγωγής ελιάς μέσω της παροχής θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στους αγρότες καθώς και με τη χρήση ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης της καλλιέργειας και συστημάτων γεωργικών προειδοποιήσεων Ευφυούς Γεωργίας.

Μεγάλη έμφαση πρόκειται να δοθεί στη χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος της καλλιέργειας ενώ οι γεωπόνοι της εταιρείας θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τους παραγωγούς προκειμένου να προσφέρουν επιτόπου εξατομικευμένες συμβουλές.

Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσφέρει επιπλέον στα μέλη της – παραγωγούς, Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, παρέχοντάς τους μεταξύ άλλων ελάχιστη εγγυημένη τιμή προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καλλιέργειας ακόμη και σε δύσκολες χρονιές καθώς και bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας