Μενού Ροή
Νέος υπουργός Γεωργίας στην Ολλανδία λόγω των εκπομπών του αζώτου

Ο πρώην βουλευτής Piet Adema είναι ο νέος υπουργός γεωργίας, φύσης και ποιότητας τροφίμων της Ολλανδίας, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Henk Staghouwer που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων Henk Staghouwer μέσω Twitter στις 5 Σεπτεμβρίου, καθώς η Ολλανδία αντιμετώπιζε το δίλημμα του αζώτου. Στα μέσα Ιουνίου, το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση των εκπομπών αζώτου κατά 50% – που σε ορισμένες περιοχές φτάνει το 70% – έως το 2030, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ για τη νιτρορύπανση, γεγονός που θα μπορούσε να αναγκάσει πολλές κτηνοτροφικές μονάδες να μειώσουν τις δραστηριότητές τους ή να κλείσουν εντελώς.

Το υπουργείο Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων κοινοποίησε την είδηση στο Twitter το απόγευμα της Δευτέρας. «Ο νέος Piet Adema μόλις ξεκίνησε. Ορκίστηκε σήμερα το απόγευμα από την Αυτού Μεγαλειότητα τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ», έγραψε το υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός Mark Rutte έγραψε στο Twitter ότι «προσβλέπει στη συνεργασία μας και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας