Μενού Ροή
Από αριστερά: Αλεξάνδρα Σδούκου και Αναστάσιος Λωσταράκος
Δυναμικό μπάσιμο στην ηλεκτροκίνηση από τη Motor Oil μέσω της nrg

Δυναμικό μπάσιμο στην αγορά της ηλεκτροκίνησης μέσω της δημιουργίας δικτύου φόρτισης 1.000 σημείων έως το τέλος του 2022 και 2.000 σημείων πανελλαδικά σε βάθος πενταετίας κάνει η εταιρεία nrg, θυγατρική του ομίλου Motor Oil και βραχίονάς του στο χώρο της λιανικής διανομής ενέργειας.

Όπως δήλωσαν τα στελέχη της nrg στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Ίδρυμα Νιάρχος κατά την παρουσίαση του νέου project, στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί ο μεγαλύτερος και ταχύτερος «φορτιστής» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Για να πετύχει η θυγατρική της Motor Oil την ταχύτερη επέκτασή της και να «πιάσει» τα… πόστα στις κεντρικές αρτηρίες θα χρησιμοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο που διαθέτει μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Οι υπηρεσίες

Η nrg πλέον μπορεί και παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που συνδέονται με την ηλεκτροκίνηση. Μέσω του δικτύου θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως:

Φόρτιση μέσω πλατφόρμας, Υπηρεσία Εγκατάστασης, Υπηρεσίες συντήρησης και Εμπορία εξοπλισμού. Όπως τονίστηκε, για πρώτη φορά το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, ξεπερνά τα όρια του αστικού ιστού, και απλώνεται σε όλη την επικράτεια.

Με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της nrg για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η πλήρης κάλυψη του οδικού δικτύου στην Ελλάδα, με πληθώρα σημείων φόρτισης εντός των αστικών κέντρων, τόσο μέσω των πρατηρίων Shell και AVIN, όσο και μέσω σημαντικών συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Μιλώντας για τους στόχους της nrg ο Γενικός Διευθυντής της nrg Αναστάσιος Λωσταράκος, επισήμανε ότι η εταιρεία έχει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην αγορά, καθώς διευρύνει το χαρτοφυλάκιο τόσο των οικιακών όσο και των επαγγελματικών πελατών, έχοντας τον φετινό Οκτώβριο αύξηση 75% στους μετρητές, συγκριτικά με τα προ 12μήνου επίπεδα.

Παράλληλα, τόνισε πως «αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς μας στους βιομηχανικούς καταναλωτές και τη Μέση τάση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε στον τομέα της ενέργειας και αυξάνουμε εκθετικά τις επενδύσεις μας». Σύμφωνα με τον κ. Λωσταράκο, η nrg μετασχηματίζεται ταχύτατα σε έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών.

Επιχειρήσεις

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι «βάσεις» σημείων φόρτισης μπορούν να γίνουν και οι επιχειρήσεις, με προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών επαναφόρτισης από την nrg. Αυτό θα αυξήσει την επισκεψιμότητα σε αυτήν καθώς πρόσβαση σ’ αυτήν θα έχουν όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί, θα αυξήσει την προβολή της, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά τους εγκατεστημένους σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να δημιουργήσει μια νέα ροή εσόδων από τη χρήση τους.

Η υπηρεσία incharge

Για την πιο άρτια παροχή αυτών των υπηρεσιών, η nrg προχώρησε στη δημιουργία της εφαρμογής incharge, η οποία δίνει πληροφορία σε πραγματικό χρόνο, για την κατάσταση και τη θέση των φορτιστών σε όλα τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία του δικτύου της.

Η πλατφόρμα incharge είναι διαθέσιμη τόσο σε περιβάλλον διαδικτύου (web app), αλλά και εφαρμογών για κινητές συσκευές (mobile app), δίνει πολλαπλές δυνατότητες στον οδηγό προκειμένου να πραγματοποιήσει τις φορτίσεις του χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους πληρωμών, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνησή του σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Συνάμα, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες παρακολούθησης, προληπτικής συντήρησης και διαχείρισης των σημείων φόρτισης

Αλ. Σδούκου: Στρατηγική επιλογή η ηλεκτροκίνηση

Τη χθεσινή εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χαιρέτισε η Γ.Γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε καταρχήν πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

Το momentum της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Όπως τόνισαν τα στελέχη της nrg, σήμερα περίπου το 5% των αυτοκινήτων που πωλούνται είναι ηλεκτρικά, έως το 2025 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ισοσκελιστούν με τις πωλήσεις των υβριδικών, ενώ έως το 2030 το 30% των πωλήσεων όλων των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά.

Όπως σημείωσε ο Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ηλίας Πετρής, «το μέλλον στην Ευρώπη δείχνει την ηλεκτροκίνηση. Τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα».

 

 

 

 

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας