Μενού Ροή
Elon Musk: H Tesla σταματά τις αγορές οχημάτων με bitcoin

H Tesla αναστέλει τις αγορές οχημάτων με τη χρήση bitcoin λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο διευθύνων σύμβουλός της, Elon Musk. Η ανακοίνωση της Tesla τον Μάρτιο ότι θα δεχόταν τις συναλλαγές με bitcoin είχε γίνει αποδεκτή με κατακραυγή από ορισμένους περιβαλλοντολόγους και επενδυτές. Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αποκαλύψει ότι τον Φεβρουάριο είχε αγοράσει 1,5 δισ. Δολάρια  από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.  Όμως την Πέμπτη ο Musk τουίταρε :

"Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και συναλλαγές Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου". "Το Cryptocurrency είναι μια καλή ιδέα ... αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον."

Είπε επίσης ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πουλήσει κανένα από τα Bitcoin της και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη αλλάξει στη χρήση πιο βιώσιμης ενέργειας.

 

Οι αναλυτές της αγοράς βλέπουν την κίνηση ως προσπάθεια της Tesla να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών που επικεντρώνονται στην αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα. "Τα ζητήματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) αποτελούν πλέον σημαντικό κίνητρο για πολλούς επενδυτές. Η Tesla, ως εταιρεία καθαρά ενεργειακής εστίασης, μπορεί να θέλει να εργαστεί καλύτερα στον περιβαλλοντικό τομέα της ESG", δήλωσε η Julia Lee από την Burman Invest. BBC. "Αλλά ένας κυνικός μπορεί να υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια ακόμη κίνηση του Elon Musk να επηρεάσει την αγορά κρυπτογράφησης, όπως έχει κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις", πρόσθεσε. Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν 438 εκατομμύρια δολάρια, από 16 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενισχύθηκαν από τις πωλήσεις Bitcoin και περιβαλλοντικών πιστώσεων.

Ο κ. Musk υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και έκανε συχνά tweets για το Bitcoin και για το σκοτεινό ψηφιακό νόμισμα Dogecoin. Τα tweets του τους τελευταίους μήνες βοήθησαν να μετατρέψει το Dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση στον κόσμο.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας