Μενού Ροή
Η Porsche εξαγόρασε την κροατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ποδηλάτων Greyp Bikes

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche AG θα αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Κροατικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών ποδηλάτων Greyp Bikes.  Η Porsche από το 2018, ελέγχει ένα ποσοστό περίπου 10 τοις εκατό στην Greyp μέσω της Porsche Ventures.

Η γερμανική εταιρεία αγόρασε την αρχική της μετοχή ταυτόχρονα με τη συμμετοχή της στη Rimac Automobili. Η Porsche αποφάσισε τώρα να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Greyp Bikes, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κροατικής εταιρείας παραγωγού ποδηλάτων.

Η επέκταση της συμμετοχής της Porsche στην Greyp πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας πιθανής επέκτασης των δραστηριοτήτων στον τομέα των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο Mate Rimac και άλλοι ιδρυτές της Greyp θα παραμείνουν ως ιδιοκτήτες μειοψηφίας, δήλωσε η Greyp Bikes.

Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac, τόνισε ότι η Greyp έχει δημιουργήσει τα πιο συνδεδεμένα και τεχνολογικά προηγμένα ηλεκτρονικά ποδήλατα στην αγορά, αλλά ότι ήταν «στη σκιά της Rimac και δεν θα μπορούσε ποτέ να ανθίσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της».

Θα εξασφαλίσει ένα υπέροχο μέλλον για τους υπαλλήλους της Greyp και θα φέρει τεράστια αξία για την Κροατία ως άλλη μια απόδειξη ότι είναι ένα hotspot έρευνας και ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, πρόσθεσε ο Rimac.

Η επένδυση της Porsche έρχεται ως επιβεβαίωση του οράματος της Greyp για μικροκινητικότητα, η οποία επαναπροσδιορίζει την εμπειρία χρήστη της ηλεκτρονικής ποδηλασίας μέσω λογισμικού και IoT.

Η μικροκινητικότητα θα παίξει μεγάλο ρόλο στο μέλλον των μεταφορών και ο Greyp, ως μέλος της οικογένειας της Porsche, θα είναι ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές στην ηλεκτρισμένη και συναρπαστική αφήγηση, δήλωσε ο κατασκευαστής ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας