Μενού Ροή
Η Skoda παρουσίασε το ηλεκτρικό ENYAQ RS iV

Η Skoda παρουσίασε το ENYAQ RS iV, τη νέα έκδοση του ηλεκτρικού SUV, η οποία επεκτείνει τη σπορ οικογένεια RS προσθέτοντας ένα δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο δίπλα στο ENYAQ Coupe RS iV.

Με αυτή την κίνηση, η Skoda ενισχύει το ηλεκτρικό της χαρτοφυλάκιο, στο οποίο μέχρι το 2026 θα προστεθούν τρία ακόμα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά μοντέλα. Το νέο μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα, που προσφέρουν συνολική ισχύ 220 kW και μέγιστη ροπή 460 Nm, η οποία μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Με τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, είναι 20 χλμ/ώρα ταχύτερο από τα υπόλοιπα μοντέλα ENYAQ iV. Η μέγιστη αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, επιτυγχάνεται χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση της μονάδας ισχύος, σε συνδυασμό με την μπαταρία 82 kWh και τον εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,265.

Τα εγγενή πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MEB του ομίλου Volkswagen, όπως η απουσία κεντρικού τούνελ και το μακρύ μεταξόνιο των 2.768 χιλιοστών, εξασφαλίζουν άφθονο χώρο για τα πόδια, ειδικά στο πίσω μέρος. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 585 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.710 λίτρα, αναδιπλώνοντας τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Όλες οι εκδόσεις παράγονται στο εργοστάσιό της στο Mlada Boleslav, το οποίο είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής μοντέλων MEB στην Ευρώπη εκτός Γερμανίας.

Τέλος, ως μέλος της οικογένειας ENYAQ iV, δεν έχει τοπικές εκπομπές ρύπων. Μάλιστα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως ανακυκλωμένα πλαστικά και γυαλί, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, της παραγωγικής διαδικασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας