Μενού Ροή
Η VW δίνει προτεραιότητα σε εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ και όχι στην Ευρώπη

Η Volkswagen βάζει στον πάγο ένα προγραμματισμένο εργοστάσιο μπαταριών στην Ανατολική Ευρώπη και δίνει προτεραιότητα σε μια παρόμοια εγκατάσταση στη Βόρεια Αμερική, αφού εκτιμά ότι θα μπορούσε να λάβει κίνητρα 10 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η απόφαση είναι ακόμη ένα αποτέλεσμα από το πακέτο επιδοτήσεων και φορολογικών κινήτρων του Τζο Μπάιντεν ύψους 369 δισ. δολαρίων για την πράσινη τεχνολογία, το οποίο παρασύρει τις ευρωπαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης είπε σε αξιωματούχους της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει να αποκομίσει 9-10 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και δάνεια από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του προέδρου των ΗΠΑ και άλλα αμερικανικά προγράμματα κατά τη διάρκεια ζωής του εργοστασίου, σύμφωνα με άτομα που ήταν στη συνάντηση.

Η VW «περίμενε» να δει πώς θα ανταποκρινόταν η ΕΕ στα κίνητρα της Ουάσιγκτον προτού προχωρήσει σε ένα σχέδιο για την κατασκευή εργοστασίου στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ένα άτομο με άμεση γνώση της λήψης αποφάσεων στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Τα σχέδια στη Βόρεια Αμερική έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και έχουν ξεπεράσει τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη», είπε το άτομο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας