Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην τελική ευθεία το εργοστάσιο της Next.e.Go Mobile στην Ελλάδα

Ένα βήμα πριν την τελική επιλογή της τοποθεσίας που θα αναπτύξει μονάδα συναρμολόγησης των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στη χώρα μας, βρίσκεται η γερμανική εταιρεία Next.e.GO Mobile με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δρ. Ούλριχ Χέρμαν να δηλώνει στο newmoney ότι πλέον η shortlist έχει περιοριστεί σε μόλις δύο ενώ εξετάστηκαν 24 συνολικά τοποθεσίες. Αμφότερες βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και καλύπτουν τα κριτήρια που έχουν τεθεί για σύνδεση με λιμάνι και με σιδηροδρομική γραμμή.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση ως τον Μάρτιο του 2022, αν όχι ως το τέλος της χρονιάς, να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μας», σημείωσε στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης όπου η Next e.go παρουσίασε στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.

«Γενικά είμαστε σε πολύ καλή στιγμή. Ολοκληρώσαμε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης, έχοντας αντλήσει συνολικά απ’ τη σύσταση της εταιρείας 310 εκατ. ευρώ από επενδυτές, το εργοστάσιο στο Άαχεν εδώ και μήνες έχει επαναλειτουργήσει, και παράλληλα έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίου στη Βουλγαρία, το οποίο θέλουμε να το συνδέσουμε αργότερα και με την ελληνική μονάδα συναρμολόγησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ η εταιρεία προχωρά στη λειτουργία γραφείου πωλήσεων και εξυπηρέτησης στην Ελλάδα αλλά και στη δημιουργία τμήματος R&D για την ηλεκτροκίνηση σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Δρ Ούλριχ Χέρμαν, σημείωσε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, πως σκοπός δεν είναι μόνο η κυκλοφορία νέων μικρών αυτοκινήτων πόλης σε προσιτές τιμές αλλά και η αλλαγή του τρόπου παραγωγής τους.

“Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα”, τόνισε ο δρ Χέρμαν σημειώνοντας πως εκεί που οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μεγάλα κεντρικά εργοστάσια τα οποία πρέπει να παράγουν πάνω από 100.000 οχήματα ετησίως για να είναι οικονομικά βιώσιμα, η Next e.Go Mobile ακολουθεί ένα άλλο μοντέλο που βασίζεται σε μια σειρά μικροεργοστασίων, δυνατότητας παραγωγής έως 30.000 οχημάτων ετησίως, αλλά τα οποία μπορούν να είναι κερδοφόρα με ακόμη και 10.000 οχήματα ετησίως.

Η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τέτοιο μικροεργοστάσιο και στη χώρα μας, έχοντας υπογράψει τον περασμένο Δεκέμβριο αρχική επιστολή προθέσεων με την Enterprise Greece.

Παράλληλα ανέφερε πως σύντομα οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να αρχίσουν τις προπαραγγελίες για το e.GO Life από το εργοστάσιο της Γερμανίας, με τις παραδόσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022.

Η e.GO σύντομα θα ξεκινήσει και το Road Show της στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει εκθέσεις αυτοκινήτων και δραστηριότητες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στα σημεία έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, να πραγματοποιήσουν testdrive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την e.GO Mobile στο https://e-go-mobile.com/en

 

Διαβάστε επίσης

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν από χθες οι νέοι υπερφορτιστές TESLA που βρίσκονται στα διόδια Ψαθόπυργου, λίγο έξω από την Πάτρα, σύμφωνα με χρήστες...

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να εκτοξευθούν τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έρευνας EY Mobility Consumer Index (MCI), με...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια εκτινάχθηκαν οι τιμές του λιθίου, λόγω της αύξησης στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, που εξάντλησαν τα...

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Τρεις με τέσσερις περιοχές της χώρας, που βρίσκονται σε λιμάνι εξετάζονται στην «εκτεταμένη μελέτη σκοπιμότητας» που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Next e.GO Mobile, στο...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE