Μενού Ροή
Lamborghini: ΄Ερχεται ως το 2030 το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία  Lamborghini ανακοίνωσε τα σχέδιά της για παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικού μοντέλου έως το 2030.

Στην διαδικτυακή παρουσίαση με τίτλο "Direzione Cor Tauri", o Πρόεδρος και CEO της Lamborghini,  Stephan Winkelmann παρουσίασε τον οδικό χάρτη της ιταλικής εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταβεί στην παραγωγή υβριδικών μοντέλων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, πριν προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων προς τα τέλη της δεκαετίας.

Το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Lamborghini προβλέπει τρεις φάσεις έως το 2030. Το 2023 η εταιρεία θα λανσάρει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 ολόκληρη η γκάμα θα είναι εξηλεκτρισμένη.

«Η απόδοση και η αυθεντική οδηγική εμπειρία Lamborghini θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μηχανικών και τεχνικών της εταιρείας, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και με την χρήση των ελαφρών υλικών από ανθρακονήματα θα βοηθήσουν στη μείωση του βάρους που θα φέρει ο εξηλεκτρισμός. Ο στόχος της εταιρείας είναι η μείωση των εκπομπών CO2 στα προϊόντα της κατά 50% έως τις αρχές του 2025.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην τρίτη και τελική φάση του προγράμματος εξηλεκτρισμού η εταιρεία εστιάζει στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, με το πρώτο από αυτά να παρουσιάζεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Lamborghini, δήλωσε: «Το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Lamborghini είναι απαραίτητο στο πλαίσιο ενός ριζικά μεταβαλλόμενου κόσμου, στον οποίο θέλουμε να συνεισφέρουμε συνεχίζοντας να μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η απάντησή μας είναι ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τα προϊόντα μας και το εργοστάσιο στην Sant’Agata, που μας θα μας οδηγήσουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον ενώ παραμένουμε πάντα πιστοί στο DNA μας.»

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας